Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Κείμενο Συντονιστικής Επιτροπής ΣΦ Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων για την παρέμβαση στην κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής στις 20/10

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 20/10
Η συντονιστική επιτροπή του συλλόγου Ηλ/Μηχ που προέκυψε  απ’ τη συνέλευση που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη προχώρησε σε μαζική παράσταση στο γραφείο του κοσμήτορα της πολυτεχνικής με σκοπό τη συζήτηση και τη λήψη απαντήσεων για ζητήματα όπως: διαγραφές, οργανισμοί, λέσχη, βιβλιοθήκες και καθαριότητα.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν απ’ τον κοσμήτορα δεν κάλυψαν σε καμία περίπτωση τις απαιτήσεις των φοιτητών .Πιο συγκεκριμένα, σε ό, τι αφορά τις διαγραφές, η θέση των φοιτητών του συλλόγου είναι να μην διαγραφεί  κανένας φοιτητής και να μην υπογραφούν από τον κοσμήτορα οι διαπιστωτικές πράξεις διαγραφής. Η απάντηση που πήραμε τελικά ήταν πως οι κοσμήτορες δεν έχουν συζητήσει το θέμα…Απ’ ότι φαίνεται, ο κ. Κατσάμπαλος μας κοροϊδεύει, αφού το ζήτημα των διαγραφών βρίσκεται στο προσκήνιο ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, πως είναι δυνατόν οι κοσμήτορες να μην συζήτησαν για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν γνωστό ότι οι διαγραφές θα γίνουν στις 10/10. Τέλος, ο εν λόγω κύριος που κρατάει ουδέτερη στάση απέναντι στο θέμα των διαγραφών, συμμετείχε στη συγγραφή κεφαλαίου των οργανισμών, που έρχονται να επιβάλλουν την όλη κατάσταση (βλ. κείμενο συντονιστικής επιτροπής του συλλόγου).


Όσον αφορά τη λέσχη, στης οποίας το Δ.Σ. συμμετέχει ο Κατσ-άμπαλος, το αίτημα του συλλόγου ήταν άνοιγμα της πάνω λέσχης και κανένας έλεγχος πάσο, ώστε να μπορούν να τρώνε όλοι και χωρίς 40λεπτη αναμονή για ένα πιάτο φαϊ. Η απάντησή του ήταν για άλλη μια φορά αποστομωτική, καθώς μας είπε ότι η πάνω λέσχη δε μπορεί να λειτουργήσει γιατί εκεί αράζουν μερικά τραπέζια τύπου κουπέ που δε γίνεται να πεταχτούν (!!!!!). Απ’ ότι φαίνεται παίζει με τη νοημοσύνη και με τις ανάγκες μας. 



Σχετικά με τις βιβλιοθήκες, ο σύλλογος είχε κάνει μαζική παράσταση στον κοσμήτορα και πέρσι με την απαίτηση να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι των βιβλιοθηκών, οι οποίοι είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία τους. Τότε ο Κατσάμπαλος είχε ταχθεί υπέρ των απολύσεων και μας είχε πει ότι στόχευε στην ενοποίηση των περισσότερων βιβλιοθηκών του Πολυτεχνείου σε μία. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, «κλαίγεται» που δεν έχει προσωπικό, προβάλλοντας για ακόμη μια φορά ως μόνη λύση την ενοποίηση των βιβλιοθηκών. Παράλληλα τόνισε τη δήθεν αναγκαιότητα των εργολαβιών για τη λειτουργία των βιβλιοθηκών και γιατί όχι και την αμίσθωτη εργασία φοιτητών σε αυτές μέσω των ανταποδοτικών υποτροφιών. Εμείς θεωρούμε ότι η στάση της κοσμητείας είναι απαράδεκτη και απαιτούμε την κανονική λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών (μία ανά τμήμα) με άμεση επαναπρόσληψη προσωπικού από το Α.Π.Θ. χωρίς εργολαβίες. 


Τέλος, στο θέμα της καθαριότητας, θίξαμε το γεγονός ότι οι αίθουσες και οι τουαλέτες (ιδιαίτερα των ηλεκτρολόγων) είναι ακατάλληλες και ότι η σχολή έχει να καθαριστεί ουσιαστικά από το 2012 όταν και απολύθηκε το προσωπικό καθαριότητας. Να θυμίσουμε ότι τότε που απεργούσαν οι υπάλληλοι, ο Κατσάμπαλος πολύ πρόθυμα έστηνε απεργοσπασία πιάνοντας σκούπα και φαράσι! Μετά από αυτό και αφού ο ίδιος θέλησε να επισκεφτεί την πτέρυγα των ηλεκτρολόγων για να διαπιστώσει την κατάσταση, μας χαρακτήρισε ανειλικρινείς και μας ζήτησε τα ρέστα.
Είναι φανερό ότι τα αιτήματά μας δεν ακούστηκαν και δεν υπήρξε καμία διάθεση για την υλοποίησή τους. Καλούμαστε όλοι να προστατέψουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας κόντρα στην αδιαφορία του εκάστοτε κοσμήτορα, υλοποιώντας την απόφαση του συλλόγου για κατάληψη της κοσμητείας. 


Καλούμε κάθε φοιτητή την Τρίτη 21/10 να στηρίξει με την παρουσία του την κατάληψη της κοσμητείας από τις 06:30 το πρωί και μετά, καθώς και τη συνέλευση του συλλόγου στις 13:00 στην αίθουσα Α5 των ηλεκτρολόγων.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Σ.Φ. ΗΛ/ΜΗΧ