Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 14/10 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ,9:00
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 17/11/2012
Στις 17 Νοεμβρίου 2012, χιλιάδες κόσμου έλαβε μέρος στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική – αντικυβερνητική – παλλαϊκή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η μαζική συμμετοχή στη συγκεκριμένη διαδήλωση, όσο και οι μεγαλειώδεις φοιτητικές και εργατικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, δείχνουν ότι λαός και νεολαία δε σκύβουν το κεφάλι στην πολιτική που τους επιβάλλεται από Τρόικες, Μνημόνια και κυβερνήσεις.
Η μεγάλη κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, με πρωτοπόρο το ογκώδες μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων, επέστρεψε στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου με συγκροτημένο και περιφρουρημένο τρόπο και με σκοπό την πολιτική και υλική προάσπισή του, ιδιαίτερα λόγω της στοχοποίησης του αγώνα των απολυμένων και απλήρωτων εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, που για περισσότερες από 70 ημέρες βρισκόντουσαν σε απεργία και κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του Πανεπιστημίου. Με αφορμή μικρής έκτασης επεισόδια σε άσχετο χώρο από την Πρυτανεία, που μόνο υποψίες μπορούν να κινήσουν, οι δυνάμεις καταστολής προέβησαν σε μια προσχεδιασμένη και πρωτοφανούς κλίμακας κινηματογραφικού τύπου επίθεση, στρεφόμενη αποκλειστικά κατά των μελών των Φοιτητικών Συλλόγων και των εργολαβικών εργαζομένων.

Η εισβολή των ΜΑΤ από όλες σχεδόν τις εισόδους του ΑΠΘ ακολουθήθηκε από εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ρίψη βομβών κρότου λάμψης ακόμη και σε ευθεία βολή προς το φοιτητικό μπλοκ ενώ τα μέλη της περιφρούρησης του μπλοκ ξυλοκοπήθηκαν άγρια και στο σωρό 16 εξ αυτών συνελήφθησαν, αντιμετωπίζοντας τώρα 4 πλημμελήματα βάσει ενός σαθρού κατηγορητηρίου, στη δίκη που θα γίνει στις 14 οκτώβρη.
Οι συλλήψεις αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς ήρθαν ως «συνέχεια» των συλλήψεων των 3 συνδικαλιστών στην επίσκεψη Φούχτελ και στην επιθεση που δεχονται συνολικα οι αγωνες στην μνημονιακη ελλάδα. Εντάσσονται στο σχέδιο της κυβέρνησης να τρομοκρατεί εργαζόμενους και νεολαία και να ποινικοποιεί κάθε αντίσταση και αγώνα ώστε να περάσει τις βάρβαρες και καταστροφικές πολιτικές των Μνημονίων. Η εισβολή των ΜΑΤ στο πανεπιστημιακό άσυλο, ειδικά τη μέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, προσβάλλει την ιστορική μνήμη του λαού μας και δείχνει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, που αφού τσακίζει κάθε κοινωνικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οδηγεί στα δικαστήρια τους αγωνιστές. Το δίκιο, όμως, δε δικάζεται!
Λαός και νεολαία μέσα από συλλογικές διαδικασίες και μαζικές κινητοποιήσεις θα παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.
• Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους 16 διωκόμενους φοιτητές.
• Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών και την οριστική αθώωσή τους.
• Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση ολόκληρου του μαζικού εργατικού, φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.