Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

10+1 λόγοι να είσαι στην Καμάρα στις 17/5 στις 10:30 και να συμμετέχεις στην απεργία

  1.   Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης επιβάλλουν μείωση αφορολόγητου, μειώσεις συντάξεων, διάλυση εργασιακής προοπτικής της νέας γενιάς, νέες ιδιωτικοποιήσεις. Μετά και την εμπειρία της «αριστερής κυβέρνησης» είναι πλέον πιο φανερό από ποτέ ότι ο κόσμος αλλάζει μόνο με αγώνες!
  2. Μετά από 8 χρόνια κρίσης και 3 μνημόνια (οδεύουμε για 4ο…) η ανεργία παραμένει σε τεράστια ποσοστά, ειδικά στους νέους, οι μισθοί έχουν κατρακυλίσει στα 400 ευρώ (!) και η μετανάστευση φαντάζει το πιο πιθανό για τη γενιά μας.
  3. Το δίλλημα που θέτουν όλοι οι κυβερνώντες και τα επιχειρηματικά γραφεία: brain drain or brain gain? Στην ουσία του: θα μεταναστεύσεις ή θα γίνεις ευέλικτο εργατικό δυναμικό των 400 ευρώ στη χώρα σου; Εμείς σε αυτό ας τους απαντήσουμε ότι δε θα γίνουμε χαμένη γενιά και θα παλέψουμε για να ζήσουμε ελεύθεροι στον τόπο μας.
  4. Οι πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ επιβάλλουν τα λεφτά να πηγαίνουν στο χρέος, στις τράπεζες, στους εργολάβους και στο στρατό. Τη στιγμή λοιπόν που επιλέγουν να πληρώνουν αυτά και να υποχρηματοδοτούν τη δημόσια υγεία και παιδεία και να ξεπουλάν όλη την λαική περιουσία, εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε και να φωνάξουμε «λεφτά για την παιδεία και για την υγεία τώρα και όχι για το χρέος».
  5. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Τσίπρας θα συντρίψει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους. Η κυβέρνηση μας μιλά συνέχεια για «αντίμετρα» και «κοινωνική πολιτική» τη στιγμή που είναι σε άμεση συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την αποπληρωμή του δυσβάσταχτου χρέους. Στην ουσία η ανάπτυξη τους θα σημαίνει διαλυμένοι (ακόμη περισσότερο) μισθοί και ακόμη περισσότερες παραχωρήσεις στους επιχειρηματίες.
  6. Το πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή είναι έρμαιο στις ανάγκες των εταιρειών και η γνώση υπάγεται πλήρως στο κεφάλαιο. Η κυβέρνηση επιλέγει στρατηγικά την επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου ώστε να γίνε ακόμη ένα πεδίο κερδοφορίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα, η καταστολή και η επίθεση στα δικαιώματά μας καλά κρατεί με συλλήψεις φοιτητών και δίκες.
  7. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ (με τη σιωπηλή συμφωνία του ΠΑΜΕ) επιλέγουν για άλλη μια φορά να εκτονώσουν τη λαική οργή με μια 24ώρη τουφεκιά στον αέρα. Εμείς καλούμαστε αφενός να δώσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε τον τόνο σε αυτή τη μάχη, αφετέρου να δηλώσουμε ότι «ο υποταγμένος συνδικαλισμός δεν είναι για εμάς». Θα παλέψουμε με τους εργαζόμενους και τα αγωνιστικά τους κομμάτια στο Ανεξάρτητο Ταξικό Κέντρο Αγώνα στην Καμάρα για να μπορέσουμε να βάλουμε πλώρη για ένα «άλλο συνδικαλισμό» κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.
  8. Σήμερα, οι δυνατότητες σε τεχνολογία και πληρoφορική έχουν δημιουργήσει απίστευτες δυνατότητες. Κι όμως εμείς καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με την ανεργία ή τα voucher ή τα 12ωρα. Αυτός ο παραλογισμός θα σταματήσει μόνο αν παλέψουμε για να ζήσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και να απαιτήσουμε ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
  9. Ως φοιτητές έχουμε κάθε λόγο να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους. Κόντρα στο συντεχνιασμό και την πολυδιάσπαση, εμείς λέμε ότι φοιτητές και εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά και να παλέψουμε από κοινού για να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας.
  10. Τα δικαιώματά μας σε μόρφωση-δουλειά-ειρήνη-ελευθερίες δεν παζαρεύονται. Θα είμαστε στο δρόμο και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους ενάντια στην σκληρή καθημερινότητα που επιβάλλουν κυβέρνηση- ΕΕ και κεφάλαιο.
ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΔΕ ΖΕΙΣ, ΕΞΕΓΕΙΡΕΣΑΙ!