Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη συνέλευση στις 13/11




Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ

Αν κοιτάξουμε την συνολική εικόνα της περιόδου, φαίνεται από τις δηλώσεις των ίδιων των αστικών επιτελείων ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση συνεχίζεται και ένα νέο κραχ δεν είναι απίθανο. Οι ανταγωνισμοί και το πολεμικό κλίμα οξύνονται, κάτι που φαίνεται και στη γειτονιά μας με το Ελληνικό κράτος να επεμβαίνει στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και τώρα στην Αλβανία, να παίζει «πόκερ» με το Τουρκικό για τις ΑΟΖ και τον τίτλο του τοποτηρητή της περιοχής, βάζοντας σε κίνδυνο τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα με τον «εξωτερικό εχθρό», το ελληνικό κράτος προσπαθεί να αντιμετωπίσει και τον εσωτερικό, πουλώντας το παραμύθι της «μεταμνημονιακής» εποχής, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια κατάσταση μονιμοποίησης των μνημονιακών νόμων και της πολιτικής που επιβάλλουν κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ, αφού δεν καταργείται κανένας μνημονιακός νόμος και ο Ελληνικός λαός θα πληρώνει υπέρογκα πλεονάσματα μέχρι το 2060! Οι φασίστες έχουν ξαναβγεί από τις τρύπες τους, πατώντας πάνω στο πολεμικό-εθνικιστικό κλίμα που καλλιεργείται, αλλά και στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Συζητείται η υποχρεωτική θητεία στα 18, φρεγάτες του ελληνικού στρατού είναι σε αποστολές εκτός συνόρων.
Η επίθεση στην Παιδεία
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση συνεχίζεται η ενιαία επίθεση στην παιδεία, με στόχο να προσαρμοστεί κι αυτή στη μόνιμη κατάσταση ύφεσης και εκμετάλλευσης που έρχεται.Το σχέδιο είναι απλό : το πανεπιστήμιο παράγει ευέλικτο, αναλώσιμο, φτηνό και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό που έχει ανάγκη για να ξεπεράσει την κρίση τους. Με τον νόμο Γαβρόγλου σχετικά με το πανεπιστήμιο ξεκινάνε οι συγχωνεύσεις των σχολών.Δημιουργούνται τμήματα με σκοπό να υπάρξουν απόφοιτοι πολλών ταχυτήτων και σχολές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.Δηλαδή σχολές κατακερματισμένες, στην πραγματικότητα σχολές-ειδικότητες οι οποίες δε θα εξασφαλίζουν συνολική εποπτεία γνωστικού αντικειμένου που περιορίζουν την εργασιακή προοπτική, δημιουργώντας υπερεξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.Σχολές οι οποίες θα υποχρηματοδοτούνται από το κράτος όπως η δικιά μας και οι υπόλοιπες σχολές πανελλαδικά, σαν μορφή εκβιασμού ώστε να προσαρμοστούν στο καθεστώς της αυτοχρηματοδότησης, να αναζητούν λεφτά από τον ιδιωτικό τομέα, ή από τους ίδιους τους φοιτητές (δίδακτρα) προσφέρωντας σαν αντάλλαγμα την πρόσβαση στην τροποποίηση δομών/διαδικασιών/προγραμμάτων σπουδών/ερευνητικών προγραμμάτων από την εκάστοτε εταιρία.Ταυτόχρονα ο νόμος Γαβρόγλου εφαρμόζεται και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ωθώντας το 70% των μαθητών σε υποβαθμισμένα ΕΠΑΛ,ενώ οι υπόλοιποι είτε λόγω δυσκολίας των εξετάσεων θα μένουν χωρίς απολυτήριο η θα εισάγονται στις παραπάνω σχολές.Αποσκοπούν στον εγκλωβισμό της παιδείας στο καθεστώς μόνιμης υποχρηματοδότησης, της ανεργίας, της αβέβαιης ζωής,συμβάλλοντας έτσι σε μία θανατηφόρα ανάπτυξη που μόνο σκοπό έχει να αυξήσει τα κέρδη τους.
Υπάρχει όμως και η άλλη εικόνα, εκείνη των κινητοποιήσεων σε σχολές σε όλη την Ελλάδα (Γεωπονική, Πληροφορική, ΦΠΨ και άλλες σχολές στην Αθήνα, Κοζάνη,Βόλο κλπ), οι κινητοποιήσεις των μαθητών ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των ταξικών φραγμών. Είναι ζήτημα το πως και εμείς θα συμβάλλουμε στην συνολικοποίηση όλων αυτών των ξεσπασμάτων με τη διοργάνωση μιας πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής πορείας στην Αθήνα, όπου και θα κλιμακωθεί όλη η δράση μας, για μόρφωση-δουλειά-ελευθερίες στο σήμερα. Από την άλλη, η απεργία της 1ης Νοέμβρη από κλαδικά σωματεία, οργανωμένη πραγματικά από τα κάτω, με αίτημα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όλα τα δικαιώματα, αλλά και την ανυπακοή απέναντι στους διεφθαρμένους των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Κόντρα στην κοινωνική συμμαχία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ, αλλά και τον ακολουθητισμό του ΠΑΜΕ, το οποίο ήδη 2 φορές έχει ακυρώσει απεργία για χάρη της γραφειοκρατίας, παλεύουμε για ανεξάρτητο ταξικό εργατικό κίνημα, το οποίο θα βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές ανάγκες, ενάντια στον αστικοποιημένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.
Φοιτητική Μέριμνα -Ζητήματα Σχολής
Η γνωστή κατάσταση στη λέσχη παραμένει, με την εργολαβία να έχει πάρει 11.5 εκ. ευρώ από το ΑΠΘ για την λειτουργεία της πάνω και της κάτω λέσχης με όλες τις διανομές, αλλά η πάνω λέσχη και αρκετές διανομές είναι μονίμως κλειστές. Άραγε που πήγαν τα λεφτά που τους έδωσε το ΑΠΘ για τις διανομές που είναι τώρα κλειστές και για την πάνω λέσχη; Μήπως στην τσέπη του; Δεν έχουμε αποδείξεις, αλλά σίγουρα εγείρονται ερωτήματα: μια κοινοπραξία εργολάβων που αναλαμβάνει τη λέσχη, δε θέλει να βγάλει κέρδος;Δεδομένης της διαπλοκής του ΑΠΘ με βάση τα πρόσφατα σκάνδαλα με λεφτά που χάθηκαν, ο πιο εύκολος τρόπος δεν είναι να υποτιμήσει την ποιότητα, να παρακρατήσει λεφτά κλείνοντας την πάνω λέσχη και τις διανομές, δημιουργώντας και τις ουρές;Αν θέλουμε λέσχη και εστίες για τις ανάγκες μας, που να μπορεί να μας βοηθάει ουσιαστικά με το κόστος σπουδών, η εργολαβία πρέπει να φύγει, μαζί με κάθε βδέλλα που έρχεται στο πανεπιστήμιο για να βγάλει κέρδη στις πλάτες των φοιτητών, της παιδείας και της έρευνας. Οι κινητοποιήσεις του συλλόγου μας με τη διήμερη κατάληψή του, σε συντονισμό με άλλους συλλόγους και η κατάθεση του ψηφίσματός μας στη διευθύντρια του ΔΣ της λέσχης,το σπάσιμο των ελέγχων και η κινητοποίηση στη σύγκλητο έχουν βοηθήσει, αλλά πρέπει να αναβαθμίσουμε τη δράση μας.Να παρέμβουμε ξανά στη λέσχη, για να μας πουν πότε θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. της λέσχης, όπου και θα αποφασιστεί το αν θα μπει αντίτιμο ή όχι στη σίτιση. Δε θα παρθεί καμία απόφαση για εμάς, χωρίς εμάς.
Για τους ίδιους λόγους,στους ηλεκτρολόγους έχουν κοπεί αρκετά μαθήματα του 9ου εξαμήνου λόγω έλλειψης καθηγητών. Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι το αντικείμενο της ασφάλειας πλέον διδάσκεται σε μεταπτυχιακό! Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν είναι απλά ένα «ζήτημα σχολής», αλλά κομμάτι της συνολικής πολιτικής που συγχωνεύει τμήματα και δημιουργεί τμήματα-καρικατούρες υπερεξειδικευμένα, που διασπά αντικείμενα με τη μεταφορά μαθημάτων στα μεταπτυχιακά. Αν θελήσει κάποιος να ασκήσει το εν λόγω αντικείμενο αναγκάζεται είτε να κάνει μεταπτυχιακό-πιθανώς με δίδακτρα-είτε σεμινάρια επί πληρωμή.Η λύση στο πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή την έλλειψη καθηγητών και πόρων, είναι ο συντονισμός με τους υπόλοιπους συλλόγους που κι αυτοί βιώνουν την υποχρηματοδότηση στις σχολές τους και να απαιτήσουμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία στο ύψος των αναγκών μας, ενάντια στη λογική που πρεσβεύει ότι «τα λεφτά μένουν ίδια, οι φοιτητές λιγοστέψουν».
Άσυλο
Το άσυλο έχει αρχίσει να αμφισβητείται λόγω της εγκληματικότητας.Να σημειωθεί εδώ ότι το πόρισμα Παρασκευόπουλου δεν ήρθε όλως τυχαίως, τη στιγμή που οξύνεται το ναρκεμπόριο στο ΑΠΘ.Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κράτος και παρακράτος (μαφίες,ναρκέμποροι) δουλεύουνε μαζί και τα ναρκωτικά γίνονται με αυτόν τον τρόπο μια τεράστια μπίζνα, από την οποία το σύστημα βγάζει κέρδος, υποβαθμίζοντας παράλληλα τις ζωές μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φύλαξη του ΕΚΠΑ που ανατέθηκε στην εταιρία ενός μαφιόζου, συγκεκριμένα εκείνου που δολοφονήθηκε πρόσφατα και τα κανάλια τον παρουσίαζαν αρχικά ως “επιχειρηματίας”. Η αστυνομία, έχει παρέμβει πολλές φορές, όμως βλέπουμε ότι όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά όσες φορές έχει μπει στα πανεπιστήμια έρχεται να καταστείλει τους φοιτητές, τους αγωνιστές και τη δράση τους. Ίσα-ίσα, η αστυνομία είναι και εκείνη που έφερε τις πιάτσες στο ΑΠΘ ώστε να μην παραπονιούνται οι καταστηματάρχες στη Ναβαρίνου και τη Ροτόντα. Η ίδια η πρυτανεία έχει πολύ υποκριτική στάση:δεν τη νοιάζουν οι τοξικοεξαρτημένοι, οι οποίοι είναι και τα πραγματικά θύματα της υπόθεσης. Τη νοιάζει κατά βάση το “πρεστίζ” του πανεπιστημίου, στο βωμό του οποίου πολλές φορές έχει θυσιάσει τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών την οποία τόσο πολύ επικαλείται, για παράδειγμα στέλνοντας μπράβους απέναντι σε εκπροσώπους συλλόγων σε συγκλήτους. Το πανεπιστήμιο δε θα «καθαρίσει» ποτέ από τις ναρκοπιάτσες εάν εμείς σαν φοιτητές-τριες δεν το ζωντανέψουμε, δεν το κάνουμε με τους αγώνες μας αλλά και με τον ανατρεπτικό πολιτισμό ένα μέρος από εμάς για εμάς, αν δεν έχει συνεχώς κόσμο μέσα που να κάνει πράγματα. Ούτε η αστυνομία και το κράτος, ούτε η πρυτανεία μπορούν να δώσουν αληθινή λύση, μόνο εμείς.
Εργασιακή Προοπτική-Απεργία 14 Νοέμβρη
Σημαντικό κομμάτι της επίθεσης είναι η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας, ώστε αυτή να “χωρά” στις νέες σχέσεις εργασίας, της ελαστικής εργασίας, της επισφάλειας, των προγραμμάτων κατάρτισης. Παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα μέσα κι έξω απ' τις σχολές. Μέσα στις σχολές, μπλοκάροντας κάθε μέτρο που υποβαθμίζει τη γνώση και τα εργασιακά δικαιώματα του πτυχίου, ώστε να έχουμε συνολική εποπτεία επί του αντικειμένου μας και το πτυχίο να είναι μόνη προϋπόθεση για δουλειά, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον σεμινάρια, απλήρωτες πρακτικές. Παρ' όλα αυτά, δεν έχουμε αυταπάτες ότι όσο ισχυρό και να είναι το πτυχίο μας, η εκάστοτε εργοδοσία έχει τόσο ισχυρό οπλοστάσιο για να μας εκμεταλλεύεται (πχ μας δηλώνει σαν υπάλληλους γραφείου αντί για μηχανικούς), που πρέπει από τώρα να παλέψουμε ενάντια στην κατάσταση που υπάρχει στην αγορά εργασίας, μαζί με τους εργαζόμενους μηχανικούς, ιδιαίτερα τους ελαστικά εργαζόμενους. Κόντρα στην κοινωνική συμμαχία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ, παλεύουμε για ένα ανεξάρτητο ταξικό κέντρο αγώνα, με απεργίες-συγκρούσεις-διαδηλώσεις από τα κάτω, κόντρα στις επιδιώξεις κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Συμμετέχουμε λοιπόν μαζικά στην απεργία στις 14 Νοέμβρη στις 10:30 στην Καμάρα.




17 Νοέμβρη
45 Χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μεγάλη εξέγερση του Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο και τα αιτήματα των φοιτητών του ‘73 παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Το φοιτητικό κίνημα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθείται από το υπουργείο παιδείας (νόμος Γαβρόγλου, απόσπαση διδακτικής επάρκειας) αποδεικνύει έμπρακτα πως ο αγώνας συνεχίζεται και πως το στίγμα της εξέγερσης τροφοδοτεί και τις σημερινές μας διεκδικήσεις. Ταυτόχρονα το άσυλο το οποίο κατακτήθηκε ξανά με αγώνες και αίμα της νεολαίας το 1973 και έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος της 21 Απριλίου, δέχεται τα τελευταία χρόνια μία ακραία αντιδραστική επίθεση με αποκορύφωμα το πόρισμα Παρασκευοπούλου. Η πολεμική απειλή και η ισχυρή παρουσία του ΝΑΤΟ, τότε όπως και τώρα μας αναδεικνύει τον αντιπολεμικό αγώνα που ο λαός και η νεολαία πρέπει να δώσουν. Γίνεται έτσι ξεκάθαρο πως το Πολυτεχνείο δεν είναι μία ακόμα γιορτή, αλλά το μήνυμα του είναι ζωντανό από τότε μέχρι και σήμερα. Η πραγματικότητα είναι πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπυκνώνει τα νεολαιίστικα αιτήματα, την πάλη της νεολαίας για την επιβολή των αναγκών και των ονείρων της!


Διεκδικούμε:
-Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους/ες. Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς.
//Άνοιγμα τώρα της πάνω λέσχης. Καμία σκέψη για αντίτιμο. Κανένας έλεγχος πάσο-να καταργηθεί η κάρτα σίτισης. Έξω η εργολαβία από τη λέσχη. Πρόσληψη κι άλλων εργαζομένων με μόνιμη, σταθερή δουλειά.
//Να φροντίσει τώρα το ΑΠΘ ώστε να στεγαστούν δωρεάν και αξιοπρεπώς οι 171 φοιτητές/τριες που έμειναν εκτός εστιών. Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι των 100 ευρώ που επιβάλλεται σε όποιον/α παίρνει δωμάτιο στις εστίες! Χτίσιμο νέων εστιών υψηλών προδιαγραφών ώστε να μπορούν να στεγάζονται όσοι-ες έχουν ανάγκη. Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζιτών. Κανένας άνθρωπος χωρίς ρεύμα-νερό-θέρμανση.
//Να καταργηθούν τα προαπαιτούμενα για τομέα στο παλιό και το νέο πρόγραμμα σπουδών.
//Να επικυρωθούν άμεσα οι μετεγγραφές που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο.
//Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη για σημειώσεις και αναλώσιμα. Δωρεάν σημειώσεις από το λογότυπο!
//Πτυχιακή εξεταστική στο 9ο εξάμηνο για όλους-ες.
//Ούτε σκέψη για δίδακτρα, απαγόρευσή τους στα μεταπτυχιακά. Καμία μεταφορά γνώσης από το προπτυχιακό στο μεταπτυχιακό.
-Όλη η βασική γνώση στο πτυχίο, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Θέλουμε σπουδές με ποιότητα! Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο.
//Άμεσες προσλήψεις σε διδακτικό προσωπικό! Επαναφορά των μαθημάτων που καταργήθηκαν στο 9ο εξάμηνο της ηλεκτρονικής και σε άλλους τομείς. Αγώνας μαζί με τους διδακτορικούς απέναντι στις απλήρωτες και κακοπληρωμένες επικουρίες. Κατάργηση του μνημονιακού ορίου περί προσλήψεων.
//Να ανοίξει άμεσα η Βεργίνα ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις εργασίες μας έχοντας την απαραίτητη υποδομή.
//Ανθρώπινοι όροι φοίτησης. Σπάσιμο των τμημάτων που είναι υπερπλήρη.
//Όχι στις διετείς σχολές κατάρτισης και στην “ανωτατοποίηση” των ΤΕΙ. Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους-ες. Κανένας κατακερματισμός των αντικειμένων. Καμία μεταφορά γνώσης από το προπτυχιακό στο μεταπτυχιακό. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και οι κατευθύνσεις της Μπολόνια.
-Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία! Ούτε ένα ευρώ για το χρέος και τον πόλεμο. Έξω οι εταιρίες από τις σχολές. Κανένα ιδιωτικοοικονομικό κριτήριο στη λειτουργία των ιδρυμάτων. Κάτω οι νόμοι Γαβρόγλου για το πανεπιστήμιο, να μην κατατεθεί ο νόμος για τα σχολείο. Φοιτητικός και εργατικός έλεγχος επί του πανεπιστημίου. Διαγραφή του χρέους, έξω απ’ την ΕΕ.
-Δημοκρατία μέσα στις σχολές μας.
//Κάτω το πόρισμα Παρασκευόπουλου. Ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική έκφραση στο πανεπιστήμιο. Έξω οι ναρκοπιάτσες από τα πανεπιστήμια. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους/τις τοξικοεξαρτημένους/ες. Συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα στους/στις εργαζόμενους/ες. Άσυλο αγώνων και ελευθεριών και όχι για την παραγωγή έρευνας για τις εταιρίες και το στρατό.
//Καμία συμμετοχή στη συνδιοίκηση, ανοιχτές συνελεύσεις τμήματος για όλους-ες τους/τις φοιτητές/τριες.
-Αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες, με πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. 5μερο-8ωρο-40ωρο.
//Συλλογική σύμβαση εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στον κλάδο μας ΤΩΡΑ! Ανατροπή της σχέσης μισθών-κερδών για να ζήσουμε σαν άνθρωποι.
//Κανονικές προσλήψεις ΤΩΡΑ! Όχι στη μαύρη, ανασφάλιστη, ελαστική εργασία! Κατάργηση της δουλειάς με μπλοκάκι.
//Κατάργηση των άθλιων εργασιακών σχέσεων, των 8μηνων και των voucher. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νομοσχεδίων.
// Να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές του ΤΕΕ! Καμία κατάτμηση των μηχανικών σε κλάσεις. Όχι στη μετατροπή του ΤΕΕ σε εξεταστικό κέντρο. Οργάνωση των εργαζόμενων τεχνικών ανεξάρτητα από τη γραφειοκρατία και το ΤΕΕ για να νικήσουμε!
-Πάλη ενάντια στην πολεμική απειλή και προετοιμασία. Διεθνιστική αλληλεγγύη και ειρήνη μεταξύ των λαών, πόλεμος σε ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνική ολιγαρχία. Πάλη για συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ναζισμού.
//Έξω ο στρατό από το πανεπιστήμιο. Δεν ερευνάμε-δε δουλεύουμε-δεν πολεμάμε για το ΝΑΤΟ και τον ελληνικό στρατό. Καμία έδρα του στρατού στο πανεπιστήμιο.
//Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Καμία συμμετοχή της Ελλάδα στην πολεμική μηχανή. Έξω από το ΝΑΤΟ.
//Αλληλεγγύη στους λαούς των Βαλκανίων και της Τουρκίας, στους μετανάστες, οι φασίστες στις τρύπες τους.
Προχωράμε σε:
-Κινητοποίηση στη συνέλευση τμήματος για τα ζητήματα σχολής.
-Τριήμερη κατάληψη της σχολής 15-16-17 Νοέμβρη. Το τριήμερο του Πολυτεχνείο να διοργανωθεί από Ανοιχτό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων. Διοργάνωση πολύμορφων δράσεων για την επανοικειοποίηση και την υπεράσπιση του ασύλου μέσα στο τριήμερο του Πολυτεχνείου.
-Συμμετοχή στην παλλαϊκή αντιπολεμική-αντιφασιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη.
-Κινητοποίηση στο roof garden της πάνω λέσχης με αποκλεισμό, σπάσιμο του ελέγχου στη λέσχη, κινητοποίηση στη διευθύντρια του ΔΣ με αίτημα να παραστούνε στο ΔΣ της λέσχης με τα αιτήματά μας, σε μέρα και ώρα που θα αποφασιστεί από το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων.
-Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Νοέμβρη με το ανεξάρτητο ταξικό κέντρο αγώνα στην Καμάρα, στις 10:30.
-Κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Νοέμβρη στις 18:30 στην Καμάρα εν όψει του συνεδρίου Summit στο οποίο θα παραστεί ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης.
-Καλούμε και προετοιμάζουμε με τους υπόλοιπους συλλόγους πανελλαδική πορεία την τελευταία βδομάδα του Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.
-Δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής υλοποίησης της απόφασης του συλλόγου, σε ώρα και μέρα που θα αποφασιστεί από τη συνέλευση.
-Συντονισμός με κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της εκπαίδευσης. Συντονισμός με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια του Πολυτεχνείου.
-Παρέμβαση του συλλόγου στην επόμενη σύγκλητο όποτε κι αν οριστεί αυτή.

-Καμία κατάθεση στεφάνου από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τις νεολαίες τους!