Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Για τη λάσπη της ΚΝΕ ενάντια στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων ΑΠΘ, η ΚΝΕ αδυνατώντας πλήρως να προβάλλει ένα σχεδιασμό για τις μάχες που πρέπει να δωθούν το επόμενο διάστημα (βλ. σύνταξη και ψήφιση εσωτερικών κανονισμών στα ΑΕΙ, διαγραφές φοιτητών, ιδιωτικοποίηση λέσχης, διαθεσιμότητες-απολύσεις κλπ), επέλεξε να αποφύγει να τοποθετηθεί εκτενώς γι'αυτά τα ζητήματα και προτίμησε να ρίξει λάσπη στο ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ και σε μαχόμενες συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου των μηχανικών, κάνοντας άστοχες και μη αληθείς αναφορές για το τι είναι Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. Λυπούμαστε πολύ που η ΚΝΕ δε ξέρει τι συμβαίνει στον κόσμο και εκτοξεύει κατά ριπάς κοτσάνες και ψεύδη. Το μόνο που καταφέρνει με τέτοιας ποιότητας συνδικαλισμό, είναι να αυτογελοιοποιείται και να απογοητεύει τον κόσμο που πατάει στις συνελεύσεις του συλλόγου. Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, καταρχάς το τι έχει πετύχει η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών υπάρχει σε αυτό το σύνδεσμο.

Ακόμη, παραθέτουμε τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Τετάρτη 5 Μάρτη το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ) και η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, όπου παρουσίασαν τη δραματική κατάσταση στον κλάδο και κατέθεσαν τις άμεσες διεκδικήσεις τους.









http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/video-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/