Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κατάληψη του συλλόγου φοιτητών Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων στο λογότυπο

Αύριο, Παρασκευή 21/3 ο σύλλογος φοιτητών  Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων έχει αποφασίσει κατάληψη στο λογότυπο, σαν μια προσπάθεια να "επιστραφεί" ένα μικρό κομμάτι από το κόστος φοίτησης που συνεχώς μετακυλίεται στις πλάτες μας.

Σήμερα που η φοιτητική μέριμνα πλήττεται όσο ποτέ και η φοιτητική μας καθημερινότητα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να δίνουμε απαντήσεις σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς, σε όλους αυτούς που θέλουν ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο απο πολιτισμό και αγώνες, ένα πανεπιστήμιο που θα είναι έρμαιο στις ανάγκες του κεφαλαίου και οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτό θα έχουν ρόλο ''κομπάρσου''.

Φυσικά, οι απαντήσεις μας μπορούν να έρθουν μόνο μέσα απο τις συλλογικές μας διαδικασίες, μόνο απο ''τα κάτω'', γιατί μόνο έτσι μπορούν να είναι νικηφόρες. Επιλέγουμε λοιπόν να αντισταθούμε συλλογικά ως σύλλογος και μαζί με το σύλλογο σπουδαστών Αρχιτεκτονικής και σύλλογο φοιτητών Γεωλογικού στη κατάργηση του βιβλίου- έντυπου συγγράματος απο τον Εσωτερικό Κανονισμό που θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα, αλλά και να πάρουμε μια υλική νίκη, να ξαλαφρύνουμε λίγο το κόστος φοίτησης που έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Όλοι ( ηλεκτρολόγοι, αρχιτέκτονες, γεωλόγοι και όποιος άλλος επιθυμεί) λοιπόν αύριο στις 9 στο λογότυπο με το στικάκι τους για να βγάλουν δωρεάν τις σημειώσεις τους! Όχι σε μια λογική ''να την βολέψω και να την βγάλω τζάμπα'', αλλά στη λογική οτι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε ένα άλλο πανεπιστήμιο απο αυτό που βλέπουμε και ζούμε σήμερα, ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το πανεπιστήμιο των αναγκών μας είναι να κερδίζουμε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στην ΕΕ και τη συνθήκη της Μπολόνια, απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου.  Και ο δρόμος για αυτό το πανεπιστήμιο περνάει απο μια μάχη για δωρεάν σημειώσεις μέχρι τη σύγκρουση με όλη την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, τους Εσωτερικούς Κανονισμούς και όλο το σύστημα εν γένει...

Ραντεβού στις 8:30 στο καμαράκι του συλλόγου.


το κείμενο του Συλλόγου όπως διαμορφώθηκε απο τη Συντονιστική Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης :