Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Βρετανία: Νεκρός φοιτητής μετά από 72 ώρες δουλειάς

ΛΟΝΔΙΝΟ. --
Γερμανός μεταπτυχιακός φοιτητής που έκανε πρακτική άσκηση σε τράπεζα πέθανε χτες στο Ανατολικό Λονδίνο, μετά από 72 ώρες συνεχούς εργασίας, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Independent. Συγκάτοικος του νεαρού, το βρήκε νεκρό στην ντουζιέρα στο δωμάτιο της εστίας όπου έμενε.
O Mόριτζ Ερχαρντ, φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν 21 χρόνων, έκανε την πρακτική του στην Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America) και άφησε την τελευταία του πνοή μία εβδομάδα πριν ολοκληρώσει την πρακτική του όπου εργαζόταν πολλές συνεχόμενες ώρες. Ο φοιτητής σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ήταν επιληπτικός, κάτι που πιθανά ήταν επιβαρυντικός παράγοντας μετά από εξαντλητική δουλειά.
Εκπρόσωποι της Τράπεζας δηλώνουν πως έχει διαταχθεί έρευνα για την αιτία θανάτου, ωστόσο στη συγκεκριμένη τράπεζα είναι δεδομένο να δουλεύουν πολλές ώρες όσοι κάνουν πρακτική, πράγμα που οι εκπρόσωποι της τράπεζας θεωρούν φυσιολογικό. Οπως καταγγέλλει υπάλληλος της τράπεζας όσοι κάνουν πρακτική αναγκάζονται να εργαστούν όσες ώρες τους ζητηθεί, και συνήθως από 100 έως 110 ώρες τη βδομάδα.
Ο θάνατος του νεαρού εργαζόμενου σε πρακτική έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ιδιαίτερα από φοιτητές στην Αγγλία. Ενας από τους συμφοιτητές του, που είχε ολοκληρώσει την πρακτική του στην τράπεζα σχολιάζει τα σχετικά δημοσιεύματα, λέγοντας πως «η πρακτική ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου».
Αυτή είναι η βαρβαρότητα του καπιταλισμού όπου το κέρδος των κεφαλαιοκρατών είναι πάνω απ' όλα, και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.