Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Κείμενο ΑΡ.ΑΓ.Ε. ΕΑΑΚ για τη φασιστική επίθεση στην κατάληψη Libertatia

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Libertatia

Σήμερα σε μια μέρα όπου η πόλη μας γέμισε με φασιστοειδή, εθνικόφρονες και εθνοβλαμμένους σε ένα πανηγύρι "για την Ελληνική Μακεδονία", φυσικά οι πιο οργανωμένοι και έτοιμοι οπαδοί του ναζισμού βρήκαν την ευκαιρία να εμφανιστούν στους δρόμους της πόλης μας. Έτσι, μακριά απο τα όλα αστεία που μπορεί να γίνονται με την κοινωνία της πόλης να δείχνει ότι τα 4 μνημόνια δεν είναι ικανά να μας βγάλουν στους δρόμους, αλλά τα ανιστόριτα ψευτοδίπολα για την ονομασία της Μακεδονίας αρκούν, οι φασίστες βρήκαν το άλλοθι που έψαχναν για να επιτεθούν στο αντιφασιστικό κίνημα. Με επίκεντρο τον ΕΚΧ Σχολείο (όπου η επίθεση αποκρούστηκε απο τους αγωνιστές εκεί) και την κατάληψη Libertatia, η οποία κάηκε ολοσχερώς απο τους φασίστες και την κάληψη τους απο την αστυνομία.

Η επίθεση στη Libertatia δεν είναι τυχαία. Είναι ένας χώρος που έχει παίξει αποφασιστικότατο ρόλο στο αντιφαστιστικό κίνημα της πόλης, ένας χώρος που φιλοξένησε πρόσφυγες για πολύ καιρό, ένας χώρος που θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στο φασισμό, την καταστολή και τις επιλογές κράτους και κεφαλαίου και δεν πρόκειται το κίνημα και οι αγωνιστές να φοβηθούν τα ανθρωποειδή φασιστάκια.

Ο φασισμός ως γνωστόν φυτρώνει πάνω στην ιστορική λήθη. Στην ιστορική λήθη μιας κοινωνίας που μέσα στην καπιταλιστική κρίση συνθλίβεται και αδυνατεί να αντιδράσει. Δεν είναι καιρός να τους αφήσουμε να εμφανιστούν. Καλούμε σε επαγρύπνηση και συνεχή οργανωμένο αγώνα ενάντια στο φασισμό, τους φασιστές και το σύστημα που τους γεννά σε σχολές, σχολεία, χώρους δουλειάς και γειτονιές. όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο-πανηγύρι του εθνικισμού δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνένοχοι στις φασιστικές επιδιώξεις. Χρέος του κινήματος να βρεθεί μπροστά τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΡ.ΑΓ.Ε. ΕΑΑΚ