Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! // ΚΕΊΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡ.ΑΓ.Ε. ΕΑΑΚ


Η δημοκρατία τους για άλλη μια φορά δε μας χαμογελά. Μας δείχνει όμως τα δόντια της. Έτσι μετά το κάψιμο της κατάληψης Libertatia απο φασίστες στις 21/1, το αντιφασιστικό κίνημα την επόμενη μέρα βγήκε στους δρόμους της θεσσαλονίκης για να φωνάξει ότι οι φασίστες δεν έχουν χώρο στις γειτονιές μας και όσοι αγωνίζονται δεν τρομοκρατούνται. Η αστυνομία πήρε για άλλη μια φορά την επιλογή να επιτεθεί στην πορεία -και- αυτή τη φορά απρόκλητα και να προχωρήσει σε 5 προσαγωγές που ύστερα εντελώς αναίτια μετατράπηκαν σε συλλήψεις! Ενώ λοιπόν δεν υπήρξε καμία νομική ή αστυνομική παρέμβαση για τη δολοφονική φασιστική επίθεση στην κατάληψη Libertatia και τον εμπρησμό της, υπήρξαν συλλήψεις στην αντιφασιστική πορεία. Συλλήψεις με μια εκ των βασικών κατηγοριών τους τον εμπρησμό (!), ενώ μια μέρα πριν οι φασίστες μαζί με κράτος και παρακράτος έκαιγαν τη Libertatia χωρίς καμία κατηγορία. Συλλήψεις που δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τον επιθετικό χαρακτήρα του αστικού κράτους – ιδιαίτερα μέσα στην κρίση.

Εμείς απο την πλευρά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους 5 συλληφθέντες αγωνιστές – ο ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι συμφοιτητής μας. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους και την απόσυρση των στημένων κατηγοριών που τους προσάπτονται.

Για άλλη μια φορά η δημοκρατία τους δε μας χαμογελά. Για άλλη μια φορά μας δείχνει τα δόντια της. Καιρός να της τα σπάσουμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ