Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Τα "εξελιγμένα" πανεπιστήμια του εξωτερικόυ vol.2: Με φάρμακα 1 στους 5 φοιτητές στην Αγγλία!

Ένας στους πέντε φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων έχει καταναλώσει το λεγόμενο «φάρμακο της μελέτης», modafinil, για να ολοκληρώσει τις σπουδές του, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι απαιτήσεις των βρετανικών πανεπιστημίων, ευθυγραμμισμένη με τις συνθήκες στην αγορά εργασίας, έχει αποδειχτεί οτι αποτελούν μία από τα πιο δύσκολες και εξαντλητικές περιόδους στη ζωή των νέων.
Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας the Tab, απευθύνθηκε σε 2.000 φοιτητές από 41 διαφορετικά πανεπιστήμια ρωτώντας τους αν χρησιμοποιούν φάρμακα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ώστε να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε αυτές.
Αποκαλύφθηκε ότι ένας στους πέντε παίρνουν το φάρμακο modafinil, για να εμποδίσουν την υπνηλία και να αυξήσουν τη συγκέντρωσή τους, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το ακαδημαϊκό τους έργο. Το 20% από αυτούς σε καθημερινή βάση μάλιστα.


Σχεδόν οι μισοί από αυτούς, το έχουν αγοράσει από το ίντερνετ και αρκετοί ανέφεραν παρενέργειες, όπως η μειωμένη όρεξη, αδυναμία στο να κοιμηθούν και αυξημένη ανάγκη για ούρηση.
Αν και συνήθως συνταγογραφείται για την αντιμετώπιση της ναρκοληψίας, το φάρμακο, δεν είναι παράνομο και μπορεί να το αγοράσει ο καθένας. Το modafinil, έγινε αρκετά γνωστό ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι φοιτητές θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν καλύτερα στα deadline των εργασιών τους και στην προετοιμασία τους πριν από τις εξεταστικές.
Σύμφωνα με τον Jim McVeigh από το Κέντρο για τη δημόσια υγεία, η μακροχρόνια χρήση του φαρμάκου μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα.
Ένας από τους εκπροσώπους της Εθνικής Ένωσης φοιτητών της Βρετανίας είπε: «Με τη σημερινή αγορά εργασίας, οι φοιτητές, αισθάνονται μεγάλη πίεση ώστε να είναι καλοί στις σπουδές τους. Αλλά το να παίρνουν φάρμακα όπως αυτά μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, όπως κάθε φάρμακο το οποίο δεν συνταγογραφείται από γιατρό». 
MODAFINILRANKING



http://www.alfavita.gr