Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…


Παρά τις πρωτοχρονιάτικες τυμπανοκρουσίες για την έλευση ενός "ελπιδοφόρου" 2009 και τα συνεχή ρεπορτάζ για την κίνηση της αγοράς από υποτιθέμενους καταναλωτές, η λάμψη της κοινωνικής έκρηξης του Δεκέμβρη, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο αστυνομικό, φωτίζει τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν τους δεινοπαθούντες λαούς να αντιστέκονται. Ο ηρωικός αγώνας του πολυδοκιμασμένου παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία απέναντι στις ιμπεριαλιστικές διαθέσεις του πάνοπλου Ισραήλ, η τραμπούκικη επίθεση με βιτριόλι στην καθαρίστρια και συνδικαλίστρια Κωσταντίνα Κούνεβα από την εργοδοσία, οι εκατοντάδες συλληφθέντες και προφυλακισμένοι (ακόμα και με τον τρομονόμο) αγωνιστές του Δεκέμβρη, όλοι αυτοί που εναντιώθηκαν σε ένα σάπιο σύστημα που αυθαιρετεί εις βάρος μας, εκβιάζοντας μας, ξεπουλώντας μας, χτυπώντας μας, σκοτώνοντας μας, υπονομεύοντας το μέλλον της γενιάς μας, σε καλούν να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ιμπεριαλιστική-πολεμική επέμβαση της αστικής τάξης του Ισραήλ. Μόνο που ο θάνατος αυτός δεν είναι ούτε μεμονωμένος, ούτε τυχαίος, είναι χρόνιος και πολύ καλά προμελετημένος.
Έχει αρχίσει απ' τα μέσα τουλάχιστον του 20ού αιώνα με την συντεταγμένη προσπάθεια εξοστρακισμού του παλαιστινιακού
λαού από τα ίδια του τα εδάφη. Ενός λαού κυνηγημένου που είναι πρόσφυγας στην ίδια του τη χώρα. Ενός λαού του οποίου το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση έχει επανειλημμένως καταπατηθεί όχι μόνο από συμφωνίες που χυδαία αθετήθηκαν (βλ. συμφωνία Όσλο για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους), όχι μόνο από τον οικονομικό αποκλεισμό και το εμπάργκο που έχουν οδηγήσει στην πείνα και την εξαθλίωση, όχι μόνο από την φασιστικής έμπνευσης ανέγερση του τεράστιου τείχους που έχει μετατρέψει την λωρίδα της γάζας σε ένα διευρυμένο κολαστήριο τύπου Γκουαντάναμο. Αλλά και από την καταπάτηση με τον πιο βάναυσο τρόπο από τις ίδιες τις ερπύστριες που έχουν καταπνίξει στο αίμα την μαρτυρική γωνιά του πλανήτη που λέγεται Παλαιστίνη. Μια γωνιά που επειδή είχε την τύχη ή μάλλον την ατυχία να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας περιοχής με τεράστια γεωπολιτική στρατηγική σημασία και βρίσκεται χρόνια τώρα στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που θέλουν έχοντας ως ορμητήριο το ισραηλινό κράτος να ελέγξουν τους δρόμους του πετρελαίου και να πάρουν στα χέρια τους τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της ευρύτερης νευραλγικής περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Απέναντι σε τούτη την κατάσταση υπάρχουν δύο λογικές:
Η μία που ακούγεται από τις κυβερνήσεις των αστικών κρατών της Δύσης και από τους οργανισμούς τους, τις ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις (ΝΑΤΟ,ΕΕ,ΟΗΕ). Μια λογική που στην πιο ξεκάθαρη εκδοχή της μιλάει για το (άκουσον-άκουσον) δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ απέναντι στους "τραμπούκους" της ΧΑΜΑΣ και που στην πιο μεταμφιεσμένη εκδοχή της ντύνεται τη λογική των ίσων αποστάσεων που καταδικάζουν γενικόλογα τη βία και τις ακρότητες από όλες τις πλευρές.

Η λογική αυτή αντιστρέφει ή αποκρύπτει πλήρως το ποιός είναι ο θύτης και ποιός το θύμα και συνεπώς δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να επιτίθεται. Και σαν να μην έφτανε αυτό ακόμα και η ελληνική κυβέρνηση καλεί τους λαούς στην πιο φθηνή και αναποτελεσματική φιλανθρωπία ώστε να... καταπολεμηθεί ο πόλεμος με εράνους και οι αντιδράσεις των λαών να είναι ελεγχόμενες. Ταυτόχρονα βέβαια στέλνουν στρατιωτικές αποστολές, στρατιωτικό και πολεμικό εξοπλισμό στηρίζοντας στην πράξη τον πόλεμο.

Η 2η λογική είναι κατά τη γνώμη μας και η μόνη υπαρκτή και νικηφόρα διέξοδος όπου συμπυκνώνεται στο σύνθημα: "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ"

Με αυτό το πρόταγμα πρέπει όλοι οι λαοί να βγούμε στους δρόμους, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη μας στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση που θα σταματήσει αυτόν τον πόλεμο και θα βάλει στο στόχαστρο την πολιτική των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και το ίδιο το
καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους-φτώχεια-εκμετάλλευση
-ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Στις 22 Δεκέμβρη η Κωσταντίνα Κούνεβα εργαζόμενη στον ΗΣΑΠ-ΟΙΚΟΜΕΤ, γραμματέας του παναττικού σωματείου καθαριστριών γνωστή για την συνδικαλιστική της δράση και η οποία είχε υπερασπιστεί επαναλληνημένα τα δικαιώματα της και των συναδέλφων της, δέχτηκε μαφιόζικη επίθεση με βιτριόλι έξω από το σπίτι της από τραμπούκους που εκτελούσαν εντολές της εργοδοσίας. Η κατάσταση της παραμένει κρίσιμη και καθόλου σταθερή κινδυνεύοντας να χάσει ακόμα και τη ζωή της ή να μείνει με μόνιμη αναπηρία(απώλεια όρασης). Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά εντάσσεται στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας της τρομοκράτησης των εργαζομένων στον χώρο αυτό, οι οποίοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες υπό καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης. Πιο συγκεκριμένα η εταιρία αυτή επιλέγει αποκλειστικά μετανάστες με πράσινη κάρτα όπως είναι και η Κωνσταντίνα Κούνεβα ώστε να βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας, αρνείται την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και τους απειλεί με δυσμενείς μεταθέσεις και απολύσεις. Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή δεν βαρύνει μόνο τα καθάρματα της ΟΙΚΟΜΕΤ αλλά βαρύνει εξίσου τον ΗΣΑΠ που προσέλαβε την συγκεκριμένη εταιρία αλλά και το υπουργείο εργασίας και την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που παρά τις συνεχείς καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων αδιαφόρησαν προκλητικά αφήνοντας ανενόχλητο τον εργολάβο Οικονομάκη να αντιμετωπίζει τις εργαζόμενες σαν σκλάβες.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Το πογκρόμ της αστυνομίας σε σπίτια κατοίκων των εξαρχείων τις τελευταίες ημέρες έρχεται να προστεθεί στις 246 συλλήψεις και 67 προφυλακίσεις του Δεκέμβρη, συνθέτοντας ένα σκηνικό όπου κάθε πολίτης αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει τρομοκράτης. Μάλιστα, η δίωξη 21 διαδηλωτών (εκ των οποίων οι 17 ανήλικοι) στη Λάρισα και 3 στην Κοζάνη με τον τρομονόμο (ουσιαστικά δηλαδή θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και δικάζονται σε κλειστές χωρίς ενόρκους δίκες και με σκληρότερες, μη εφέσιμες, ποινές)δείχνει την περαιτέρω κατασταλτική θωράκιση του κράτους απέναντι σε όσους αντιστέκονται.

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΡιστερή ΑΓωνιστική ΕνότηταΕνιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση