Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

8/12/08 - Έκτακτη ΓΣ


ΑΡΑΓΕ-ΕΑΑΚ (Στήριξαν ΣΣΠ, Casus Belli) 149
ΠΚΣ 39
ΠΑΣΠ 13

  • Κατάληψη μέχρι την Παρασκευή 12/12.
  • Νέα συνέλευση την Παρασκευή 12/12 σε κατειλημμένη σχολή.
  • Πορεία σήμερα 6μμ στην Καμάρα.
  • Πορεία στις 10/12, με προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο 10πμ.
Στις 6/12/2008 στο κέντρο την Αθήνας αστυνομικός δολοφόνησε εν ψυχρώ το 16χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο χωρίς να έχει προηγηθεί συμπλοκή. Η προκλητική στάση της αστυνομίας συνεχίστηκε και στον Ευαγγελισμό κατά την διακομιδή του 16χρονου, με θρασύτατη παρουσία διμοίριας των ΜΑΤ, συνεχείς κατασταλτικές επιθέσεις και πολιορκία της περιοχής των εξαρχείων. Κυβέρνηση και ΕΛΑΣ έσπευσαν να χρεώσουν την δολοφονία στον “κακό” χαρακτήρα και την ψυχολογική κατάσταση του αστυνομικού. Οι μαϊμού παραιτήσεις υπουργών δεν ξεγελάν κανέναν.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πιο ακραία εκδήλωση της κρατικής καταστολής, της κυβερνητικής αυθαιρεσίας και της ποινικοποίησης ενάντια όχι μόνο στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά τελικά σε κάθε υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά. Η ίδια η κυβέρνηση που αποφασίζει και εφαρμόζει πολιτικές ασφυκτικής λιτότητας για τους εργαζομένους και ταυτοχρόνως δωρίζει 28 δισ ευρώ στις τράπεζες, η ίδια η κυβέρνηση που αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας ως απάντηση στην κοινωνική αδικία που η ίδια δημιουργεί, είναι η ίδια κυβέρνηση που, ως άξια διάδοχος των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ συνδιαμορφώνει στο πλαίσιο της Ε.Ε τρομο-νόμους ενάντια σε αγωνιστές και κινήματα, δολοφονεί και απαγάγει μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα, συλλαμβάνουν διαδηλωτές, καταστέλλει και ποινικοποιεί εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες. Πολιτικό εργαλείο της, ο δικαστικός μηχανισμός που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, φυλακίζει αγωνιστές και καλύπτει κάθε αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργεί και αναπαράγει το φόβο, εντείνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, δικαιώματα, και κατακτήσεις). Αυτή η πολιτική οπλίζει το χέρι των οργάνων καταστολής και είναι αυτή που δολοφόνησε το 16χρονο μαθητή!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Τίθεται έντονα πια το ζήτημα της πολιτικής στόχευσης του αγώνα μας. Μαζί με την ξεκάθαρη εναντιώση μας στους μηχανισμούς καταστολής, θα πρέπει να προωθήσουμε και την εναντίωση μας στις ίδιες τις συνθήκες που γεννούν τέτοιου τύπου πολιτικές δολοφονίες. Είναι στοίχημα λοιπόν ο όποιος συναισθηματικός και αντικατασταλτικός τόνος που έχουν οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, να συνοδευτεί άμεσα με ένα στόχο συνολικά αντικυβερνητικό. Και αυτό θα γίνει μόνο με την σύνδεση του αγώνα που δίνεται, με τα αιτήματα όλων των αγωνιζόμενων φορέων και των αγωνιζόμενων κοινωνικών κομματιών. Τα αιτήματα για μία καλύτερη παιδεία, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα και για δημοκρατικές ελευθερίες.
Μόνο με ένα τέτοιο μάχιμο αντικυβερνητικό στίγμα , ο αγώνας μας θα είναι νικηφόρος, μιας και θα χτυπάει στην αιτία και όχι μόνο στο αποτέλεσμα. Μόνο έτσι ο αγώνας μας θα έχει προοπτική συνέχειας και θα σαρώσει καθετί αντιδραστικό, κάθε αντιλαικό νόμο, σε εκπαιδευση και εργασία.
Αυτοί που όπλισαν το χέρι του αστυνομικού είναι αυτοί που θέλουν την ίδια στιγμή να εφαρμόσουν το νόμο-πλαίσιο, την αξιολόγηση, να αναγνωρίσουν τα ΚΕΣ, που θέλουν να φτιάξουν ένα νέο μοντέλο εργαζομένου, μία γενιά χωρίς δικαιώματα και μέλλον.
Τις τελευταίες 2 μέρες η απάντηση του λαικού κινήματος υπήρξε μαζική και ανυποχώρητη. Μαζικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις έγιναν σε πόλεις όπως Αθήνα, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Χανιά, Κομοτηνή, Μυτιλήνη κ.α. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη ήταν απροκάλυπτη η συνεχιζόμενη πρόκληση από την αστυνομία με το όργιο καταστολής των κινητοποιήσεων και την επαναλαμβόμενη καταπάτηση του παν/μιακού ασύλου από τα ΜΑΤ.
Είναι ώρα τώρα όμως ο αγώνας μας να αποκτήσει βαθύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Σε μία συγκυρία που σύσσωμα τα media χύνους τόνους από “κροκοδείλια” δάκρυα προκειμένου να μετατρέψουν τις όποιες κινήσεις μας σε ένα απλό πένθιμο μνημόσυνο, εμείς πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τέλος, οι αυθόρμητες λαικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, πρέπει να αποκτήσουν οργανωμένο χαρακτήρα. Ακριβώς τη στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με τα ξεπουλημένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της, θέλει να παρουσιάσει την αντιπαράθεση των ημερών ως κόντρα ακραίων μειοψηφιών με τις δυνάμεις καταστολής, είναι αναγκαίο να στραφούμε προς όλη την κοινωνία ανοίγωντας το ζήτημα στην πολιτική του διάσταση.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους σε συνελεύσεις τις επόμενες ώρες και μέρες. Ο αγώνας να οργανωθεί, να περάσει στο χέρια των μαζικών φορέων. Καλούμε τους εργαζομένους με τα σωματεία τους να κάνουν τον αγώνα δικό τους.



Με αγώνα διαρκείας προχωρούμε μαζικά σε :
  • ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (8/12-12/12)
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/12 18:30 ΚΑΜΑΡΑ
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 9/12 12:00 ΚΑΜΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.
  • ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ο ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
  • ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΝΕΑ Γ.Σ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12 ΣΤΙΣ 12 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ

Παλεύουμε για:
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ!
  • ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
  • ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ Μ.Α.Τ.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ-ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ
  • ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΑ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.
  • ΛΙΓΟΤΕΡΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ