Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

ΔΑΠ και ΠΚΣ πιάσαν καρέκλες και αλωνίζουν: αν έτσι ήταν η πρώτη μέρα, αλίμονο τους...

Καταγγελία του ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ σε ΔΑΠ – ΝΠΚΣ
                               
Την Τρίτη 24 Μαΐου συγκροτήθηκε το μετεκλογικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦ Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών. Από τη μεριά μας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε τα γεγονότα που ακολούθησαν, ώστε όλοι οι φοιτητές της σχολής μας να είναι ενήμεροι και να κρίνουν την στάση των δύο παραπάνω δυνάμεων.

Τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν για την συγκρότηση προεδρείου προέβλεπαν κυκλικά οι θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου να μοιραστούν στις τρεις δυνάμεις (ΠΚΣ, ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ), η θέση του γραμματέα να είναι μόνιμα στην ΠΚΣ (με τη δικαιολογία ότι κάποια στιγμή θα γίνουμε αφερέγγυα δύναμη) και η θέση του ταμία στο ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ. Εμείς από τη μεριά μας ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση από τον συσχετισμό των εκλογικών αποτελεσμάτων και καταθέσαμε αρχικά ψήφισμα το προεδρείο να αποτελείται από πρόεδρο και ταμία ορισμένο από την ΠΚΣ, αντιπρόεδρο ορισμένο από ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και γραμματέα ορισμένο από ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ. Στην συνέχεια αλλάξαμε το αρχικό μας ψήφισμα σε πρόεδρο και αντιπρόεδρο ορισμένο από ΠΚΣ και ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ανά εξάμηνο, γραμματέα ορισμένο από ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ και ταμία ορισμένο από ΠΚΣ, το οποίο αν και είναι λιγότερο αναλογικό των αποτελεσμάτων θα έλυνε το πρόβλημα πως κατατίθενται 3 αντιπαραθετικά ψηφίσματα που δεν μπορεί να υπερψηφιστεί κανένα από αυτά. Για να  είναι πιο ξεκάθαρο: ο γραμματέας του ΔΣ κατέχει τη σφραγίδα του συλλόγου και συνήθως είναι ο τρίτος εκλογικά. Οι λόγοι που ΠΚΣ και ΔΑΠ τα βρίσκουν ώστε να έχουν αυτοί τη σφραγίδα είναι προφανείς. Δε θέλουν το ΔΣ να ελέγχεται απο τους φοιτητές του συλλόγου, δε θέλουν οι εκλεγμένοι να είναι υπόλογοι στο σύλλογο και στις γενικές συνελεύσεις, αλλά θέλουν όλα να γίνονται "κρυφά". Ο λόγος; Η πολιτική τους θέση και στάση, η αντίληψη τους ότι οι σύλλογοι δεν είναι  υπόλογοι στους φοιτητές αλλά στα κομματικά γραφεία των παρατάξεων.. Τα παραδείγματα είναι πολλά και μια μικρή αναφορά αρκεί: η ΔΑΠ πολλάκις δεν έχει σφραγίσει υπογραφές φοιτητών για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης ενώ η ΠΚΣ σε πολλές περιπτώσεις "έχει ξεχάσει σπίτι την σφραγίδα" και δεν έχει σφραγίσει μέχρι και ψηφίσματα αλληλεγγύης σε συμφοιτητές μας! Το σημείο τομής των δύο  παρατάξεων είναι η αντίληψη τους ότι ο σύλλογος είναι τσιφλίκι τους και οι σφραγίδες δεν είναι για αυτούς κάτι "αμελητέο", αλλά ένα μέσο εκβιασμού για να κάνουν τα δικά τους...Η λύσσα των δύο άλλων δυνάμεων και η προσπάθειά τους “να τα βρούνε” κάνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ ποιον έρχονται να αντιπαλέψουν. Όχι ένα σχήμα ΕΑΑΚ σε μία σχολή, αλλά μία ολόκληρη λογική που θέλει να δώσει φωνή σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια της σχολής μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, που παλεύει τόσο για την καθημερινή μικρή κατάκτηση όσο και για την συνολική ανατροπή που δέχεται ο λαός από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνεχιστεί ο αγώνας πού έχουν να δώσουν οι φοιτητές ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, ειδικά με το νόμο Φίλη στα σκαριά που έρχεται να εμπεδώσει τις καταστροφικές πολιτικές της ΕΕ για το πανεπιστήμιο.


Από τη μεριά μας ξεκαθαρίζουμε ότι ο “πόλεμος της καρέκλας” μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Αρνηθήκαμε τις θέσεις που μας δόθηκαν στο προεδρείο (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, ταμίας “όταν ήταν η σειρά μας”) και αποσυρθήκαμε από τη συγκρότηση προεδρείου. Η ΠΚΣ μπορεί αν θέλει να “χρησιμοποιήσει” το ψήφισμα που αποσύραμε, ώστε να μας εκβιάσει να μην καταγγείλουμε την στάση της. Ωστόσο την καλούμε να κάνει κάτι πολύ πιο σημαντικό. Να διαλέξει αν θα είναι στο στρατόπεδο που θέλει να διασφαλίσει την επίθεση στη δημόσια και δωρεάν παιδείας, ή στο στρατόπεδο που θέλει να την ανατρέψει.  Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην υπάρξει καμία άλλη αντιδημοκρατική εκτροπή στον σύλλογο, γνωρίζοντας ότι η ΠΚΣ και η ΔΑΠ έχουν να κατρακυλήσουν σε μία κατηφόρα και εμείς να σκαρφαλώσουμε σε ένα βουνό