Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΗ Η ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ ΣΤΟ ΒΥΣΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

Αναδημοσίευση από το "Δίκτυο Σπάρτακος"





Πριν από λίγες μέρες η ΔΑΠ, φοιτητική παράταξη της ΝΔ, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών,εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση ενάντια στους αγωνιζόμενους φαντάρους και στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Με ορολογία που χρησιμοποιούσε η Χούντα των Συνταγματαρχών, αναδεικνύοντας όλο το αντιδραστικό περιεχόμενο όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, επιχείρησαν να αμαυρώσουν την κοπιώδη και βασανιστική καθημερινή προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων. Είναι δεδομένο ότι αυτοί που υπηρέτησαν και υπηρέτησαν στις πιο βυσματικές θέσεις, στον τόπο καταγωγής τους, συνεχίζοντας ανενόχλητοι σπουδές-επαγγελματική καριέρα και κομματική δράση, δεν ξέρουν τι σημαίνει να μην βγαίνεις με έξοδο γιατί δεν έχεις φράγκο, να μην παίρνεις άδεια γιατί κυβέρνηση και ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος κατάργησαν τις καταστάσεις επιβίβασης όσων υπηρετούν στις ακριτικές μονάδες.




Με τον ακραίο εθνικισμό και ρατσισμό τους δικαιολόγησαν την ταξική κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ, την οργανωμένη επιχείρηση του αστικού κατεστημένου να στρέψει τον Στρατό ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Βλέπεις αυτοί ήταν πάντα απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Δεν το κρύβουμε ότι ξύπνησαν μνήμες. Από την περίοδο υπουργίας του Ευ. Μεϊμαράκη στο ΥΠΕΘΑ, οπόταν σημειωνόνταν 1 απόπειρα αυτοκτονίας κάθε 15 μέρες εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών! Και ενώ νέοι άνθρωποι έχαναν την ζωή τους στου «Παραλόγου τη θητεία», τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, κομματικής νεολαίας της ΝΔ ευνοούνταν με προκλητικό τρόπο κάνοντας προκλητική θητεία στο βυσματικό Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία.

Είναι σε όλους γνωστό ότι δίπλα στο υπουργικό γραφείο στο Πεντάγωνο είχε εγκατασταθεί ΟΝΝΕΔίτης στρατεύσιμος που με ένα λαπ τοπ κανόνιζε τις ευνοικές μεταθέσεις των μελών των ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ. Και ενώ τα στρατευμένα παιδιά των λαϊκών οικογενειών υφίσταντο τα πάνδεινα στις άθλιες μονάδες της παραμεθορίου, Μεϊμαράκης-Μιχαλολιάκος προϊσταντο στο ΥΠΕΘΑ, ενώ "φτιάχνονταν" χιλιάδες Μετατάξεις ΟΝΝΕΔιτών στα βυσματικά Σώματα, Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία.


Γιατί όμως τα μέλη των ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ προτιμούσαν και προτιμούν το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία; Όταν όλοι υπηρετούσαν 12μηνο, στο ναυτικό και την αεροπορία υπήρχαν άγραφες άδειες. Αυτό σημαίνει ότι τα βύσματα όχι μόνο απολάμβαναν πιο άνετη θητεία (καμιά σχέση η εκπαίδευση, οι συνθήκες, η συμπεριφορά των ανωτέρων κλπ), αλλά ουσιαστικά σχεδόν η μισή θητεία ήταν άγραφες άδειες. Επιπλέον, ακόμη και οι μονάδες τριγύρω από την Αθήνα-Πειραιά ορίστηκαν με απόφαση του ΥΕΘΑ Ευ.Μειμαράκη ως παραμεθόριος, για να δικαιολογούνται και εκεί οι άγραφες άδειες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί που δεν υπηρετούν καθόλου, έχοντας πάρει σε μόνιμη βάση, άδεια από την κομματική σημαία!

Παραδίδουμε, επομένως, στην κρίση του εργαζόμενου λαού μας αυτό το άθλιο αστικό κόμμα, τη ΝΔ, την κομματική του νεολαία ΟΝΝΕΔ και την φοιτητική του παράταξη, ΔΑΠ! 

Είναι αυτοί που σύμφωνα με την φανταρίστικη ορολογία «έχωσαν» όλους τους υπόλοιπους φαντάρους για να βολευτούν οι ίδιοι. Και μετά να συνεχίσουν την κομματική και πολιτική τους καριέρα, μιλώντας υποκριτικά για Ισότητα Και Αξιοκρατία, απαιτώντας καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, αρνούμενοι το κράτος των πελατειακών σχέσεων που εξυπηρετούν οι ίδιοι, απαιτώντας εκσυγχρονισμό, μεταρρυθμίσεις. Επιβάλλοντας σήμερα εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα «για να μας σώσουν».



ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ:

ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1997 Πολεμικό Ναυτικό

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ1998-2001 Πολεμική Αεροπορία

ΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2001-2004 Πολεμικό Ναυτικό -Επικεφαλής ΔΑΠ Ιατρικής Σχολής.

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ



ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΡΕΤΣΑΝΟΣ  (ATTIKARXHS)


 
Γιάννης Μαρτάτος: Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρετεί "κανονικά" τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. ΥΠ.ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - ΔΙΕΥΘ.ΠΟΛ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ






ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος  -Πολεμικό Ναυτικό



Πρόεδρος Β2 Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ  Παναγιώτης Κουτσογιάννης
Γιος του Παναγιώτη Μελά, βουλευτή της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, Ο Γιάννης Μελάς, Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας στο Δήμο Πειραιά.  ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΑΠ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ




Ναύτης Ι.Φετάνης, αναπληρωτής υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Αττικής 










Ναύτης Χ.Παπανικολάου, αναπληρωτής υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Αττικής

 






Ναύτης Γ.Αντωνάκης, Γραμματέας ΔΑΠ ΤΕΙ

 

 

omments


 


Σμηνίτης Α.Παπανικολάου, μέλος Π.Σ.ΟΝΝΕΔ και "τομεάρχης" Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

 

Αυτός είπε να κάνει τη διαφορά! Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία...


 

 


 Παλιά ''μπουμπούκια''
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ (χρόνια σε θέσεις στην ΟΝΝΕΔ έφτασε ως αντιπρόεδρος και σήμερα είναι βουλευτής Πειραιά γεν.1979- Στρατιωτικές υποχρεώσεις
2005 -2006 Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.
Νίκος Κωστόπουλος – γιος πρωην υπουργού μέχρι το 2006 είχε θεσάρες στην ΟΝΝΕΔ Κ.Ε ΝΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε ΝΔ και παρολίγον βουλευτής-2005-2006 Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.
Ασημάκης Φωτόπουλος –  τέως Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ

Μέλος των Κεντρικών Γραμματειών Μαθητικού και Ιδεολογικού της ΟΝΝΕΔ από Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας Τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εκπλήρωσε την περίοδο 1996-1998 στην Πολεμική Αεροπορεία, στην 132 Πτέρυγα Μάχης στο Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας.
Όλοι αυτοί αποτελούν ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι σημαίνει ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com