Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ MAIL

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙL ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ.


Καταγγέλουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης για το αισχρό και ψευδές mail που έστειλε χθες. Μας λένε ότι είναι φήμες τα “περί αντίτιμου”, πιο συγκεκριμένα γράφουν: “Σε σχέση με φήμες που κυκλοφορούν μεταξύ ορισμένων φοιτητών ότι, η Π.Φ.Λ. προτίθεται να επιβάλει ή έχει επιβάλει αντίτιμο για τη σίτισή τους, σας ενημερώνουμε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη.ενώ παράλληλα συμφοιτητές μας άνω των ν+2 έχουν λάβει mail ότι θα πληρώνουν 66 ευρώ το μήνα την κάρτα σίτισης τους. Αν τους πειράζει η λέξη “αντίτιμο” ας το πούμε “συνδρομή”.

Συνεχίζει μετά προκλητικά:Η διοίκηση της Π.Φ.Λ. σε μία δύσκολη εποχή για τη χώρα μας και με σεβασμό στη δημόσια χρηματοδότηση, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δωρεάν και ποιοτική σίτιση των φοιτητών του Α.Π.Θ. σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η έκδοση της κάρτας σίτισης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της δωρεάν σίτισης των φοιτητών μας.” Δεν μας είπαν πόσο τα τελευταία χρόνια αυτή η δημόσια χρηματοδότηση έχει μειωθεί, και πως δίνεται αυτή στις τσέπες εργολάβων για να διαχειρίζονται την λέσχη. Επίσης πώς αυτή η διαχείριση έχει επιφέρει τις ουρές μέχρι την Εγνατία που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, με διανομές κλειστές και την Πάνω Λέσχη κλειστή! Αυτό σημαίνει το ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια; Επιπλέον, θεωρούμε μεγάλη παγίδα την τελευταία πρόταση που μιλάει περί κάρτας σίτισης απαραίτητης προϋπόθεσης για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών. Ποιών φοιτητών δεν μας είπαν. Σίγουρα όχι όλων!*

Διαβάζουμε επίσης:Ευχαριστούμε τους 7700 φοιτητές μας που από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα, έχουν υποβάλει αίτηση για έκδοση κάρτας σίτισης. Όσοι από τους φοιτητές αυτούς δεν έχουν ακόμη υποβάλει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.
Προσκαλούμε επίσης, όσους φοιτητές δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για έκδοση κάρτας σίτισης, να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ότι έχουν κάνει τόσοι φοιτητές αίτηση για την κάρτα σίτισης ΔΕΝ σημαίνει ότι θα σιτίζονται όλοι αυτοί δωρεάν. Η σύμβαση που έχει υπογραφεί το λέει ξεκάθαρα από την πρώτη της πρόταση! (“Για την ανάθεση της εκμετάλλευσης του Φοιτητικού μαγειρείου - εστιατορίου (των χώρων παραγωγής και διανομής του φοιτητικού συσσιτίου) της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του Α.Π.Θ. και ειδικότερα την προμήθεια υλικών και την παρασκευή και παροχή στους φοιτητές με το σύστημα της αυτοεξυπηρέτησης (self service) φαγητών, για τη σίτιση περίπου έξι χιλιάδων διακοσίων πενήντα (6.250) φοιτητών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους (πλην διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα) και περίπου τριακοσίων (300) φοιτητών κατά τους θερινούς μήνες (διακοσίων φοιτητών κατά το μήνα Ιούλιο και εκατό φοιτητών κατά το μήνα Αύγουστο), για το χρονικό διάστημα από 09.01.2017 έως 31.12.2018.”)
Θα σιτίζονται περίπου 6250 φοιτητές! Οι υπόλοιποι; Θα πληρώνουν; Θα αποκλείονται; Θα πληρώνουν όσοι κάναν αίτηση αλλά “περισσεύουν” και όσοι δεν κάναν θα αποκλείονται; Δεν το ανέφεραν καν στο mail. Μας δίνουν μόνο διορία για να κάνουμε την αίτηση μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Μετά μάλλον θα μας δείξουν την απάντηση.

Αντίθετα με αυτούς εμείς λέμε ότι αυτή τη διορία να την εκμεταλλευτούμε για να επιστρέψουμε στις Γενικές μας Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσει ούτε ένας, να τρώμε όλοι δωρεάν χωρίς να περιμένουμε 40 λεπτά για ένα πιάτο φαγητό. Ξεκινώντας από την πρώτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την ερχόμενη Τρίτη 16/10 στις 14:30 στην αίθουσα Α5, να αποφασίσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις και να μην αφήσουμε αυτό το αισχρό mail αναπάντητο.



*παραθέτουμε εδώ το λινκ από την ανακοίνωση που είχαμε γράψει στις αρχές Σεπτέμβρη που εξηγούμε πιο αναλυτικά τι παίζει με την λέσχη.
http://arage-e-a-a-k.blogspot.com/2018/09/blog-post.html