Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Καταγγέλλουμε την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν από κοινού ΗΠΑ-Γαλλία και Βρετανία και τις πολεμικές απειλές για νέες επιθέσεις. Η νέα βρώμικη ιμπεριαλιστική επέμβαση φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο στην γειτονιά μας και δημιουργεί κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη. Καταγγέλλουμε την πολιτική της αστικής τάξης και κυβέρνησης της ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διευρύνει και διαθέτει τις αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα, και πρώτα απ’ όλα της Σούδας, για να παρέχει διευκολύνσεις και υποστήριξη στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία βαθαίνει την ελληνική συμμετοχή στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ και προβάλλει το ρόλο του τοποτηρητή του ΝΑΤΟ στην περιοχή, είναι τυχοδιωκτική και επικίνδυνη και εμπλέκει το λαό μας σε αιματοχυσία.
Σε περίπτωση νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία, αυτός θα αποτελειώσει την ήδη κατεστραμμένη Συρία, θα προξενήσει νέα καραβάνια απελπισμένων προσφύγων, και υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από την συρροή πολεμικών αρμάδων και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στα εγκληματικά σχέδια των πολεμοκάπηλων και των φονιάδων, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις, να πάψουν οι διευκολύνσεις και να φύγει η Ελλάδα από τον πολεμικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.
Η ελληνική αστική τάξη, μας μπλέκει βαθιά σε αυτά τα παιχνίδια. Σαν να μην έφταναν οι συνέπειες της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης στη χώρα και στο λαό που εκδηλώνονται καθημερινά μέσα από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μνημόνια και το σπρώξιμο της νεολαίας στην ανεργία και την εξαθλίωση, τώρα η νέα γενιά έρχεται αντιμέτωπη με τα σύννεφα του πολέμου που ολοένα και ζώνουν την ευρύτερη περιοχή μας. Η κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού ενισχύουν την πολεμική εμπλοκή με προτάσεις για νέες βάσεις. Μέσω των συνεργασιών που συνάπτονται με το κράτος τρομοκράτη το σιωνιστικό Ισραήλ που στιγμή δεν σταματά να σκορπά την δολοφονική του, φασιστική πολιτική απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Οι δικοί τους τυχοδιωκτισμοί και οι εξυπηρέτηση των Αμερικανονατοϊκών συμφερόντων μόνο ανησυχία για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, δεν μπορεί παρά να σημαίνουν.
Επιπλέον, σε μια περίοδο όπου ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστατεί στην πολεμική διαδικασία για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, κομματιάζοντας χώρες με τις επεμβάσεις του στην Μ. Ανατολή και όχι μόνο, η επιλογή της διοίκησης της ΔΕΘ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναγορεύσουν τις ΗΠΑ σε «τιμώμενη χώρα» αποτελεί πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά μας αισθήματα.
Να μετατρέψουμε την οργή μας σε μαζικούς αγώνες ενάντια στους πραγματικούς υπαίτιους, τους ιμπεριαλιστές και τις αστικές τάξεις των χωρών της περιοχής. Να ξανακάνουμε τις συνελεύσεις και τους Συλλόγους μας όργανα πάλης και υπεράσπισης των συμφερόντων μας.
·         ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
·         ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
·         ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
·         ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
·        ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 27/4 στην Πλατεία Χημείου στις 12:00 και πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο.

Αγωνιστικές Κινήσεις, ΑΡΔΙΝ, ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης