Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Συλλαλητήριο - Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6μ.μ. - άγαλμα Βενιζέλου




 Ο ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!

Οι περίφημες «διαπραγματεύσεις» για την 2η αξιολόγηση  της κυβέρνησης  με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιφυλάσσουν νέα σκληρά μέτρα. Κάθε «έντιμος συμβιβασμός» είναι και ένας νέος εφιάλτης για το λαό. Προετοιμάζουν νέο Μνημόνιο διαρκείας, συζητούν και σχεδιάζουν μέτρα που στοχεύουν στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου:

·            Δημοσιονομικός κόφτης παντού, συρρίκνωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. 
·            Επέκταση της ελαστικής εργασίας. Απελευθέρωση των απολύσεων, υποκατώτατος μισθός. 
·            Υποχρεωτικό πέρασμα όλων … από την ανεργία, με  εναλλαγή και μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε πολλούς. 
·            Αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την ένταση των πλειστηριασμών. 
·            Ξεκλήρισμα της αγροτιάς, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, εργαζόμενων με μπλοκάκι. 
·            Αφανισμός των κοινωνικών αγαθών με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό κλπ. Επίθεση στα δικαιώματα σε Παιδεία και Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων Ε.Ε. και ΟΟΣΑ.
ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. Η αντιλαϊκή πολιτική ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Η φάκα των Μνημονίων δεν έχει έξοδο. Η “ανάπτυξη” και η “ανταγωνιστικότητα” προϋποθέτουν την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση  του λαού.

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ. Σήμερα είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό συντονισμό που θα προβάλει ξανά τις διεκδικήσεις και τους στόχους που εκφράζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας: 
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
·         Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για την κάλυψη όλων των αναγκών, κυρίως σε δημόσια υγεία και παιδεία. Λειτουργία του δημοσίου σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των επιχειρήσεων.
·         Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με άμεση επαναφορά όσων μας έκλεψαν. Αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού.
·         Κανένας «υποκατώτατος» μισθός. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. 

·         Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
·         Μείωση του εργάσιμου χρόνου και των ορίων συνταξιοδότησης για να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
·         Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Διαγραφή των χρεών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ.
·         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας, της συγκοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα και όχι εμπορεύματα. 
·         Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Με πλήρη δικαιώματα στην απεργία και στην οργάνωση των εργαζομένων. Όχι στην εργοδοτική και κρατική βία, καταστολή και αυταρχισμό.
·         Όχι στο “ποινολόγιο ανέργων” και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. 
Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα-λαιμητόμος για το λαό. Δεν πληρώνουμε το Χρέος. Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ. Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ  
Πέμπτη, 6μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ