Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Νέα δυναμική κινητοποίηση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ (φωτορεπορτάζ)



Νέα δυναμική κινητοποίηση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ (φωτορεπορτάζ)


  • Δευτέρα 18 Απρίλη: Κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στα κεντρικά γραφεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

  • [image_slider
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης που αρνήθηκε να υπογράψει νέα ατομική σύμβαση εργασίας με πρωτοφανείς αντεργατικούς όρους εμπορικού δίκαιου Αγγλίας και Ουαλίας και ενάντια στις ατομικές συμβάσεις. Το πρωί πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ».
Η εργοδοσία αρνείται να ανακαλέσει την «εν ψυχρώ» απόλυση της εργαζόμενης που αρνήθηκε να υπογράψει την κατάπτυστη ατομική σύμβαση, ενημέρωσε το σωματείο της, «δεν διαπραγματεύτηκε ατομικά» όπως ειπώθηκε από την εταιρεία. Η άρνηση της εργοδοσίας να πάρει πίσω την απόλυση επιβεβαιώνει πως πρόκειται για εκδικητική απόλυση φρονηματικού χαρακτήρα!
Σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν ξανά να ανακαλέσουν την απόλυση.
Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν ίδιο ή παρόμοιο συμφωνητικό αγγλικού δικαίου. Απαιτεί από την εργοδοσία να αποσύρει το επαίσχυντο συμφωνητικό και να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη και καταχρηστική απόλυση.
Για το ζήτημα της απόλυσης και των πρωτοφανών όρων που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη σύμβαση έχει οριστεί τριμερής στις 11 Μάη. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών απαιτεί να οριστεί νωρίτερα η τριμερής συνάντηση. Παράλληλα προγραμματίζει παρεμβάσεις σε εργοτάξια της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενώ δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και ενόψει της 48ωρης απεργίας αλλά και στην συνέχεια.