Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Boycotaz στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του μουντιάλ της Βραζιλίας βλέπουμε με το πιο σκληρό τρόπο τον απάνθρωπο χαρακτήρα του καπιταλισμού. Κόσμος εξωθείται απο την κατοικία του, τεράστιο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω απο το όριο της φτώχειας, η παιδεία και η υγεία είναι είδος προς εξαφάνιση για τα φτωχά στρώματα... Κι όμως, όλα θα χαθούν πίσω απο τη φωτεινή διοργάνωση και το θέαμα που θα κρατήσει ''στη τσίτα'' τους λαούς παγκοσμίως για ένα μήνα... τί είναι άλλωστε οι ανθρώπινες ζωές μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματιών;;


ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 - το ντέρμπι των κεφαλαιοκρατών - το πρωτάθλημα της φτώχειας, της βίας, της πορνείας - το φαγοπότι των πολυεθνικών

clip_image001
Νότια Αφρική, Βραζιλία, Κατάρ... Όλες οι διοργανώσεις Μουντιάλ μυρίζουν φορμόλη από τα πτώματα των δολοφονημένων εργατών στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις -και όχι μόνο- θεμελιώθηκαν με το αίμα εκατοντάδων νεκρών εργατών.
Οι συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια είναι άθλιες, η FIFA σφυρίζει αδιάφορα μαζί με τους χορηγούς των αγώνων, την coca cola και την adidas, που απαιτούν από τις διοργανώτριες χώρες τη διασφάλιση των οικονομικών τους συμφερόντων, με οποιοδήποτε κόστος.
Το διεθνές κλαμπ των killers θεωρούν «άθλημα» το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο εξαθλιωμένων ανθρώπων, που, αντί πινακίου φακής, σε απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, παράγουν τον πλούτο τον οποίο καρπούνται μια χούφτα άνθρωποι.
Κέρδος, τάξη και ασφάλεια.
Στα γήπεδα ο λαός της Βραζιλίας αναστενάζει!
Η καθημερινότητα είναι άθλια: μιζέρια, εξαθλίωση, πόνος και βαρβαρότητα.
Ο τελικός Μουντιάλ – Βραζιλιάνικος Λαός είναι στημένος.
Η Ντίλμα Ρουσέφ, με στρατό και αστυνομία, εκτοπίζει οικογένειες από τις φαβέλες, αποψιλώνει ολόκληρες ζώνες πέριξ των Μουντιάλ πληττουμένων περιοχών, εξοντώνει εν ψυχρώ φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους.
Από τις 12 του Ιούνη έως τις 12 του Ιούλη, ημέρες διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, η βιτρίνα της Βραζιλίας θα λάμπει! Η αλήθεια θα θαφτεί κάτω από τον τσίγκο των φαβέλων και τα σώματα εκπορνευμένων παιδιών θα βρεθούν πεταμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου, μετά από τη χρήση «ευυπόληπτων» τουριστών πελατών της πορνοβιομηχανίας.
Σε κάθε αθλητική διοργάνωση, μείζονος σημασίας, παρατηρείται θεαματική ζήτηση των σεξουαλικών υπηρεσιών και, κατά συνέπεια, αύξηση της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών.
Οι χασάπηδες της πορνοβιομηχανίας επιβάλλουν το «σπορ» της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της βίας.
Στα σκλαβοπάζαρα και στα κάτεργα της πορνείας οδηγούνται γυναίκες και παιδιά από κυκλώματα υπάνθρωπων σωματεμπόρων, με την ανοχή και συνενοχή των κυβερνόντων και της διεθνούς καθεστωτικής τάξης.
Η εμπορία γυναικών και παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση, αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο! Οι ζωές εκατομμυρίων παιδιών και γυναικών λεηλατούνται.
Η εμπορία γυναικών και παιδιών συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Οικουμενική Διακήρυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (10-12-1948) ορίζει:
“ Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο, υπό οποιαδήποτε μορφή, απαγορεύονται.
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια, ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική.”
  • Το Μουντιάλ της οργής έχει ξεχυθεί στους δρόμους
  • Όχι στην πορνεία
  • Τους παγκόσμιους πορνοβοσκούς και τους πολιτικούς τους νταβατζήδες, θα τους ανατρέψουμε μαζί με το σύστημα που τους εκτρέφει
  • Παγκόσμια αλληλεγγύη των μαχόμενων γυναικών
  • Αλληλεγγύη στο Λαό της Βραζιλίας

1-6-2014
Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών
Τελέσιλλα, Ελληνικό Φεμινιστικό Δίκτυο
Κέντρο Έρευνας Γυναικείων Θεμάτων (Κ.Ε.ΓΥ.ΘΕ.)