Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη... || Κείμενο του Ράδιο Ένταση, 100,1 fm



Για τις εκρηκτικές ιδέες, την ελεύθερη διάδοση και μεταφορά τους, τη σύσταση ελεύθερης και αμεσοδημοκρατικής ραδιοφωνικής οργάνωσης, τη διατάραξη της κοινής και οικιακής ειρήνης.
Εμείς, η συνέλευση που γεννήθηκε στις μέρες του Δεκέμβρη -που τόσο θέλετε να ξεχάσετε-, που εκπέμπουμε στους 100,1 fm.

Στα 5 χρόνια Ράδιο Ένταση είδαμε
το κίνημα σε πολλές φάσεις, είδαμε την κοινωνία να αντιστέκεται, να θεσμίζει και να εγκαταλείπει το παραδοσιακό. Είδαμε την οικονομική κρίση να γίνεται κρίση των αξιών ενός συστήματος που πλέον δε μπορεί να εκπροσωπήσει τίποτα, γιατί πλέον δεν υπάρχει τίποτα κοινό να εκπροσωπηθεί. Ολόκληρα κομμάτια της κοινωνίας μπαίνουν σε κατάσταση εξαίρεσης: από τους απεργούς των ΜΜΜ μέχρι ολόκληρα χωριά στις Σκουριές, τίθενται εκτός νόμου.  Το Ράδιο Ένταση δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αφού ήταν παρόν. Ήταν εκεί,  το Δεκέμβρη του ‘08, στην πλατεία Συντάγματος το ‘11, και κάθε φορά που η καρδιά του κινήματος χτυπούσε δυνατά, διαθέτοντας τα 100,1 fm στις φωνές των αποκλεισμένων.

Και ενώ φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι τα ραδιοκύματα του Ράδιο Ένταση είναι στη διάθεση του κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, και ενώ σεβόμαστε τον ακροατή μας ακόμα και στα KW που χρησιμοποιούμε, σε αντίθεση με τους “νόμιμους” ραδιοσταθμούς και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο νόμος τα αγνοεί αυτά. Όπως αγνοεί επίσης, την ίδια την ουσία του πανεπιστημίου ως δημόσιου χώρου, ως σημείου διάδοσης των ιδεών. Ο νόμος θέλει να φιμώσει το Ράδιο Ένταση.

Με μήνυση του, ο ΣΚΑΙ (ο οποίος εκπέμπει “σιωπή” παράνομα από την Πάρνηθα στους 100,6, για να “προστατέψει” το 100,3 , ο ΣΚΑΙ του οποίου οι μέτοχοι πριμοδοτούν τους κάθε λογής φασίστες, πάνω ή κάτω απ’ το τραπέζι) θέλει να σκάσουμε. Να σκάσουμε? Για να μιλάνε στα fm μόνο οι ψιλικατζήδες της αλληλεγγύης, οι καταπατητές των συχνοτήτων, οι χρηματοδότες των νέων ταγμάτων ασφαλείας, οι νταβατζήδες του περιβάλλοντος  και οι παραχαράκτες της πληροφόρησης? Είναι γελασμένοι.

Ας ξέρει ο ΣΚΑΙ, όσοι διαφημίζονται σε αυτόν και οι κάθε λογής αρχές, πως για μας η ελευθερία δεν είναι προϊόν να το λανσάρουν οι διαφημιστές για ένα καλό deal με τον πελάτη, δεν είναι εικόνα για να ανεβάσουμε την ακροαματικότητά μας, είναι η αξία και το πρόταγμα που έχουμε.

Το Ράδιο ΕΝΤΑΣΗ δε σκάει!

Εκπέμπουμε ανατρεπτικά! 100,1 παρεμβολή στις κυρίαρχες συχνότητες.



 


 

100,1fm
http://www.entasifm.org