Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών το φοιτητή και αγωνιστή της Ε.Α.Α.Κ. Μ. Μ. που συνελήφθη δυο μέρες πριν τις εκλογές.Η σύλληψη έγινε στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών στα Εξάρχεια και ενώ και οι 9 προσαχθέντες επρόκειτο να αφεθούν ελεύθεροι καθώς δεν υπήρχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον τους, ο Μ.Μ, που είχε ενημερώσει για την πολιτική του ιδιότητα, συνελήφθη με κατηγορία για κατοχή ηρωίνης (!). Σύμφωνα με τις ανυπόστατες κατηγορίες, «βρέθηκε» στο περιπολικό μικρή ποσότητα ηρωίνης που ανήκε στον ίδιο.
Είναι περισσότερο από προφανές ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη σκευωρία με ξεκάθαρο στόχο την πολιτική στοχοποίηση και διαπόμπευση του ίδιου και του πολιτικού χώρου που ανήκει. Οι συλλήψεις αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος και η κατασυκοφάντηση τους μέσα από ψευδείς κατηγορίες έρχονται να «παραδειγματίσουν» κάθε νέο, κάθε άνθρωπο που δεν σκύβει το κεφάλι απέναντι σε αυτούς που διαλύουν τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Αποτελούν χτύπημα στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, σε κάθε έννοια συλλογικότητας κι αλληλεγγύης, εντάσσονται στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Κάτω από τον πανικό τους επιστρατεύουν τους πιο μαύρους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους. Το κίνημα μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία και τα συνδικάτα των εργαζομένων θα περιφρουρήσει το ίδιο τους αγωνιστές του.
Στη δίκη που έγινε την Πέμπτη 28 Ιουνίου, παρόλο που ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τα ναρκωτικά που οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι κατείχε, το δικαστήριο αποφάσισε να υιοθετήσει τις αιτιάσεις του αστυνομικού και να καταδικάσει τον Μ. Μ. σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Ο Μ. Μ. θα προσφύγει ασκώντας έφεση, έχοντας τη βαθύτατη πεποίθηση ότι η αλήθεια θα λάμψει σε δεύτερο βαθμό και θα αθωωθεί πανηγυρικά. Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι οι σύντροφοι και συναγωνιστές οι οποίοι γνωρίζουν την αθωότητά του.

NΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΗ Μ. Μ.