Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16|2 
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
11.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

παρακάτω διαβάστε τα ψηφίσματα αλληλεγγύης για τους διωκόμενους συμφοιτητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δείτε ερασιτεχνικό βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ που προκάλεσε τη σύλληψη του συμφοιτητή μας από το ΠΑΜΑΚ.

Ψήφισμα Συλλόγου Φοιτητών………………………..
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές της 12ης Φεβρουαρίου 2012

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων ετών με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας να διαδηλώνουν στο δρόμο, στο Σύνταγμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους και σε άλλες πόλεις της χώρας την αντίθεσή τους στη βάναυση πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου – ΕΕ – ΔΝΤ, τη δανειακή σύμβαση και τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Μετά τη λήξη την πορείας στην Πλατεία Αριστοτέλους, έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» η Αστυνομία επέλεξε να εκκενώσει την πλατεία από  τις χιλιάδες των διαδηλωτών που παρέμεναν στο σημείο, κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών, ασφυξιογόνων και κροτίδων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν δίστασαν να κάνουν ρίψη χημικών και εντός του κινηματογράφου «Ολύμπιον», βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Ξυλοκόπησαν βάναυσα διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της Αστυνομίας μας θυμίζουν άλλες εποχές. Κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών από την οδό Μητροπόλεως, οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν και άλλες επιθέσεις ενώ πραγματοποιήθηκε και ανθρωποκυνηγητό. Οι συναγωνιστές μας, οι οποίοι προσπάθησαν να περιφρουρήσουν την πορεία, ξυλοκοπήθηκαν και κάποιοι από αυτούς προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικά Τμήματα. Ανάμεσά τους και δύο συμφοιτητές μας, ο Κ.Σ., μέλος του Συλλόγου Φοιτητών ΠΑΜΑΚ και φοιτητής του Τμήματος………… και ο Ν.Σ., μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής. Ύστερα από πολλές ώρες, όπου δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, ανακοινώθηκαν οι αναίτιες συλλήψεις 6 ατόμων, τα οποία βαρύνονται με πλημμελήματα.
Η διαμαρτυρία είναι δημοκρατικό δικαίωμα του λαού και καμιά κυβέρνηση δεν θα την απαγορεύσει. Η τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει δεν θα περάσει! Εμείς δεν τους φοβόμαστε, αυτοί μας τρέμουν! Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν έχει ούτε ίχνος λαϊκής νομιμοποίησης. Είναι φανερό, πλέον, ότι η ωμή καταστολή είναι το μόνο όπλο που της έχει απομείνει για να αντιμετωπίσει την οργή του λαού, να καταστείλει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και να τρομοκρατήσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

·         Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και καταστολή απέναντι σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά
·         Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές
·         Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας δεν καταστέλλονται, δεν ποινικοποιούνται
·         Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση όλων των συλληφθέντων

Βίντεο από την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ στα μπλοκ της πορείας, επίθεση στην οποία συνελήφθη και ο συμφοιτητής μας από το ΠΑΜΑΚ




Καταγγελία του Φοιτητικού Συλλόγου …..

Ο Φοιτητικός Σύλλογος … καταδικάζει την προκλητική και αναίτια σύλληψη του συνδικαλιστική φοιτητή, μέλους του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του Μαθηματικού της Αθήνας, Αντώνη Βουτσίνου. Ο συνάδερφος, γνωστός για τη δράση του στο φοιτητικό κίνημα, βρισκόταν στις χθεσινές κινητοποιήσεις υλοποιώντας αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου και συνελήφθη κατά το όργιο βίας και τρομοκρατίας που επέβαλλαν στο κέντρο της Αθήνας οι δυνάμεις καταστολής. Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος εξ αρχής. Ήθελαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση των εκατοντάδων χιλιάδων που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων, ήθελαν να καταστείλουν τη μαχητικότητα και το μήνυμα ανυπακοής που έδωσε ο λαός ενάντια στο μαύρο μέτωπο εξουσίας και την πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.
Για αυτό και επιτέθηκαν βίαια σε μαζικά μπλοκ συλλογικοτήτων, συνδικαλιστικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων, στα οποία βρισκόταν και ο Αντώνης Βουτσίνος, τα οποία διαδήλωναν ειρηνικά για ώρες μπροστά από τη Βουλή. Η προσπάθεια τους είναι να επιτεθούν στους αγωνιζόμενους, να τρομοκρατήσουν το λαό, να απαγορεύσουν το δικαίωμα στη διαδήλωση, για να περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Όμως το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται. Η σύλληψη του συναδέλφου είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας και θα σταθούμε αποφασιστικά δίπλα του.

Αμεση απελευθέρωση και απόσυρση όλων των κατηγοριών του συνδικαλιστή Αντώνη  Βουτσίνου.  
Απελευθέρωση των αναίτια συλληφθέντων αγωνιστών.
Όχι στην κρατική τρομοκρατία και τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Παραίτηση του υπουργού Παπουτσή και ανατροπή του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.