Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο τύπου και αφίσα Πρωτοβουλίας Αγώνα Φοιτητών-τριων ΔΕΘ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 2020

Σήμερα, 10/09, φοιτητές από διάφορες σχολές του ΑΠΘ μαζευτήκαμε σε σύσκεψη για να συζητήσουμε την επερχόμενη πορεία στην ΔΕΘ, τα μηνύματα που θέλουμε να περαστούν στην κυβέρνηση, αλλά και στον κόσμο, και την οργάνωση του φοιτητικού μπλοκ στην πορεία γενικότερα.

Η φετινή πορεία της ΔΕΘ είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω των συνθηκών τους τελευταίους μήνες. Η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας μας φέρνει αντιμέτωπους με μία ενδεχόμενη οικονομική κρίση, καθώς ακούμε για ύφεση 15%, η ανεργία να φτάνει στο 25% και μία τουριστική σεζόν αποτυχημένη σε σχέση με τις προηγούμενες. Στο μεταξύ η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως περηφανεύεται για το άνοιγμα σχολείων, χωρίς να μιλά καθόλου για κάλυψη των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για να γίνει αυτό, και «ψευτο-ανοίγει» τα πανεπιστήμια με 50 άτομα/αίθουσα αναγκάζοντας πολλούς φοιτητές να ξενοικιάσουν, ο πρύτανης του ΑΠΘ κ.Παπαϊωάννου στοχεύει στην δημιουργία αστυνομικής μονάδας για το πανεπιστήμιο και ο Κυρανάκης κατηγορεί τους άνεργους για την ίδια την ανεργία.

Σε όλα αυτά καλούμαστε εμείς, ως φοιτητικό κίνημα, να απαντήσουμε οργανωμένα στην πορεία της ΔΕΘ. Με την συνάντησή μας στην Καμάρα στοχεύουμε στον διαχωρισμό μας από τις πουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συμπορευόμαστε ως εργαζόμενοι του μέλλοντος με τα ταξικά σωματεία, που θα συμμετέχουν εκεί, αλλά και με τα διάφορα τοπικά αγωνιστικά τα περιβαλλοντικά (ανεμογεννήτριες, καύση απορριμάτων, Σκουριές) με στόχο την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και τη δημιουργία κέντρου αγώνα, μια αναγκαιότητα που προβάλλει ακόμα περισσότερο καθώς ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει συνδικαλιστικό λοκντάουν.

Παλεύουμε για:

-Άνοιγμα σχολείων με 15 άτομα/τμήμα και παροχή των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

-Άνοιγμα πανεπιστημίων και σπάσιμο τμημάτων (50 άτομα/αμφιθέατρο), απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για κάθε φοιτητή, πρόσληψη καθηγητών και επίταξη ανεκμετάλλευτων κτιρίων (πχ της ΔΕΘ) αν χρειαστεί προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό.

-Κανένας αποκλεισμός από την εκπαίδευση!

-Λεφτά για παιδεία, υγεία, κοινωνικές ανάγκες και ΟΧΙ στα ΜΜΕ, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και στην αστυνομία.

-Άμεσο κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης . Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες.

-Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Έξω η αστυνομία από τις σχολές.

Δε θα την πληρώσουμε εμείς την πανδημία! Μαζί με τους εργάτες παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά, ειρήνη, ελευθερία.

Καλούμε κάθε φοιτητή/τρια να στηρίξει την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση της Καμάρας, να συγκροτήσουμε τις αντιδράσεις μας σε φοιτητικό κίνημα έτσι ώστε να ξανακερδίσουμε τον έλεγχο της κατάστασης στις σχολές μας και όσον αφορά την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, να μετατρέψουμε τα αιτήματα μας σε πανκοινωνικά συμπορευόμενοι με μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 12/09, 18:30
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΔΕΘ 2020