Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 9ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ!

Κόντρα σε μια ολόκληρη λογική που λέει ότι "δεν έχει νόημα να αγωνιζόμαστε, δε θα αλλάξει τιπότα" υπάρχουν τόσα και τόσα μικρά και μεγάλα παράδειγματα ότι οι συλλογικοί αγώνες μας πάνε πολλά βήματα μπροστά.
Σήμερα λοιπόν, μια μεγάλη συλλογική νίκη του Συλλόγου Φοιτητών Ηλ-Μηχ μιας και απαιτήσαμε και τελικά κερδίσαμε πτυχιακή εξεταστική για όλους τους φοιτητές που είναι 9ο εξάμηνο και πάνω! Είναι μόνο μια μικρή νίκη στο σήμερα, όμως κάνει ξεκάθαρο ότι τις ανάγκες μας δεν τις ζητιανεύουμε αλλά τις επιβάλλουμε!

Έπειτα απο 2 μαζικές γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν και συζητήθηκε το θέμα και έπειτα απο κινητοποιήσεις, τελικά η σημερινή μέρα ήρθε ως απάντηση στην αναγκαιότητα να ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ απο το 9ο εξάμηνο και μετά πτυχιακή! Αυτό είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα σε ένα πανεπιστήμιο που σφύζει απο ταξικούς φραγμούς, που ολοένα και περισσότεροι συμφοιτητές μας δε μπορούν να αναταπεξέλθουν οικονομικά στις σπουδές τους και κάθε αγώνας είναι μια διευκόλυνση στις ζωές μας!
Με την ίδια λογική πρέπει να κινηθούμε και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Οι αγώνες μας μπορούν να κερδίζουν στο σήμερα και για αυτό η πάλη για την επιβολή των αναγκών μας περνά μέσα απο τις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις.
Ως ΑΡ.ΑΓ.Ε. ΕΑΑΚ τασσόμαστε εξ' αρχής στον αγώνα για τα δικαιώματα μας σε παιδεία και εργασία και αυτή είναι και η κατεύθυνση που πρέπει να δίνεται στο κίνημα. "Απο τα κάτω", συλλογικά και ανατρεπτικά για τις (πολύ) μικρές και (πολύ) μεγάλες νίκες στα συλλογικά μας προβλήματα!