Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απόφαση Συλλόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγουν για της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 9/3

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ : 130
Επιτροπή Αγώνα (ΠΚΣ) : 82
ΠΑΣΠ : 56
ΔΑΠ : 30
Λευκά : 5



Η εξαγγελία των νέων μέτρων από την κυβέρνηση του ΠΑ."ΣΟ".Κ. αποτελεί την σκληρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Παράλληλα η κυβέρνηση για να προλάβει μια επικείμενη κοινωνική έκρηξη, εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα στοχοποιώντας το άσυλο, κατάκτηση του φοιτητικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος.Η οικονομική κρίση, όπως εκδηλώνεται και στην Ελλάδα, ο περιορισμός τους ελλείμματος ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για την αποφυγή της «χρεοκοπίας», αντανακλά ανάλογα με το βαθμό που θα εφαρμοστεί μία επίθεση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Θα έχει σαν αποτέλεσμα την λιτότητα, την διεύρυνση της ανεργίας, αλλά και την αύξηση της φορολόγησης για μεγάλες κατηγορίες χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Η κρίση όμως αυτή είναι βαθιά και συνολική κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που επιδιώκουν να την ξεπεράσουν με ακόμα σκληρότερα μέτρα για την οριστική ισοπέδωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όλες οι δυνάμεις της εξουσίας συνασπίζονται για να περάσει αυτή η πολιτική: η νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ που συμφωνεί στα αντιλαϊκά μέτρα, το ΛΑΟΣ που δεν βλέπει πουθενά εργοδότες, τράπεζες και ΕΕ και του φταίνε για όλα οι…μετανάστες και τέλος τα παπαγαλάκια ΜΜΕ, που βάλθηκαν να μας πείσουν ότι πρέπει να καταστραφούν οι εργαζόμενοι για να… σωθεί η χώρα. Για χρόνια σε όλη την Ευρώπη, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις υπόσχονταν την απρόσκοπτη ανάπτυξη, με την πολιτική σκληρής λιτότητας, ελαστικής εργασίας, μαζικών ιδιωτικοποιήσεων, με την απελευθέρωση και «αυτορρύθμιση» των αγορών, με την υπερδιόγκωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον υπερδανεισμό και την κερδοσκοπία. Όμως αυτή η πολιτική των υπερκερδών για τους πλούσιους και της συμπίεσης των λαϊκών εισοδημάτων όχι μόνο δεν οδήγησε στην ευημερία, αλλά αντίθετα ήταν αυτή που οδήγησε στο σκάσιμο της φούσκας του σύγχρονου καπιταλισμού, στην οικονομική κατάρρευση και την ύφεση, στην βαθύτερη οικονομική κρίση του συστήματος εδώ και πάνω από 80 χρόνια. Οι ίδιες δυνάμεις επικαλούνται σήμερα την ίδια ακριβώς πολιτική και για την… έξοδο από την κρίση, εκτινάσσοντας στα ύψη την ανεργία, ισοπεδώνοντας εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα, σπρώχνοντας όλο και πιο βαθιά στο βάθεμα της αναδιάρθρωσης και την άρση δικαιωμάτων και κεκτημένων. Τώρα βρισκόμαστε κάτω από ‘τριμερή εποπτεία’, μια πραγματική τριμερή κατοχή, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Ακόμα χειρότερα: Με βάση την ‘Συνθήκη της Λισαβόνας’ όταν μια χώρα μπει σε "επιτήρηση" τότε οι υπουργοί οικονομικών των υπολοίπων μπορούν να αποφασίζουν για την πολιτική που θα ακολουθήσει μόνοι τους, χωρίς καν την παρουσία της! Αυτό απειλούν να κάνουν τώρα προκειμένου να καταργήσουν τον 13ο μισθό και να πάρουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Σε όλο αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει σκληρά τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας που καλούνται να πληρώσουν την κρίση, άροντας θεμελιώδεις κατακτήσεις.

Μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση
30% μείωση στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας
12% μείωση σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου και 7% στους μισθούς των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ ,ΟΤΑ, ΝΠΙΔ
Αύξηση 10% των συντελεστών ΦΠΑ που διαμορφώνονται σε 21% (10% και 5% για το μεσαίο και το μικρό συντελεστή)
0% αύξηση στις συντάξεις για τα επόμενα 3 χρόνια
Αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο
Η αύξηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα και ηλεκτρικό είναι η αρχή ενός κύκλου ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, ενώ αποτελεί ένα ακόμα βαρύ πλήγμα για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, που αντιμετωπίζουν τη συνεχή επιδείνωση του επιπέδου διαβίωσής τους. Με την επιβολή του προγράμματος σταθερότητας από την Ε.Ε η κυβέρνηση συνεχίζει ξεκάθαρα και ακόμη πιο σκληρά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα όλων μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Η επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω, αλλά εντείνεται και στο πεδίο των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Το Σάββατο 20/2 δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου με την έγκριση του πρύτανη του Ε.Μ.Π. και προσήγαγαν 35 νέους που συμμετείχαν σε πάρτυ στο χώρο αυτό. Το αποδεδειγμένα ψευδές, από μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν παρόντες, επιχείρημα ότι δήθεν προκαλούνταν καταστροφές ήταν αυτό που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ. Η κίνηση αυτή δεν είναι ούτε πρωτοφανής, ούτε τυχαία (όλοι θυμόμαστε την κατά συρροήν καταπάτηση του ασύλου στο Α.Π.Θ. το Δεκέμβρη που μας πέρασε, όπως και τον αποκλεισμό της σχολής της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. τις ίδιες μέρες στην Αθήνα), αλλά εντάσσεται στην κατεύθυνση κατάργησης του ασύλου. Η ύπαρξη του ασύλου έχει συμβάλλει εδώ και χρόνια τα μέγιστα στην ανάδειξη των πανεπιστημίων σε χώρους έντονης ριζοσπαστικοποίησης και πολιτικοποίησης, καθιστώντας τα πολιτικά κέντρα αγώνα και πολιτιστικούς πυρήνες συσπείρωσης της νεολαίας και όχι μόνο. Αυτό είναι που ενοχλεί του κρατούντες και επιθυμούν διακαώς την κατάργησή του. Επιπλέον το κράτος με την επίγνωση του τι μπορεί να προκαλέσει η λαϊκή οργή σε αυτούς εκρηκτικούς καιρούς προχωρά σε θέσπιση νέων αστυνομικών μονάδων, στη βίαιη καταστολή των αγώνων, στην εντατική παρακολούθηση των ζωών μας μέσω καμερών παρακολούθησης “κυκλοφορίας”. Τέλος η ολοένα και αυξανόμενη εμφάνιση και δράση παρακρατικών, στρατιωτικού τύπου, φασιστικών ομάδων μένει στο απυρόβλητο ακόμα κι αν αποδεδειγμένα ευθύνεται για επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές.
Η αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση, που ειδικά στην Ελλάδα έχει καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, εξ αιτίας του μαχητικού φοιτητικού κινήματος, πρέπει για άλλη μια φορά να αποτελέσει για εμάς αιτία κήρυξης πολέμου στο υπουργείο. Από τη δεκαετία του '90 έχει ξεκινήσει η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια η οποία αποσκοπεί στη διαμόρφωση του νέου μοντέλου εργαζομένου. Ενός εργαζομένου αναλώσιμου στην αγορά εργασίας, ο οποίος θα είναι αναγκασμένος να τρέχει από εκπαιδευτήριο, σε εκπαιδευτήριο (Ινστιτούτα Δία Βίου Εκπαίδευσης) προκειμένου να επανακαταρτιστεί, με περιορισμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Η πιθανότητα για αυτόν να βρεί δουλειά με σταθερούς όρους είναι ολοένα και μικρότερη ακόμα και για τους κλάδους που θεωρούνται οι πλέον προνομιούχοι (βλ. μηχανικοί που δουλεύουν με μπλοκάκι). Η ζωή του μέσα σε αυτό θα μοιάζει πάλι με ένα ασταμάτητο κυνήγι πιστωτικών μονάδων, οι οποίες αποτελούν θραύσματα γνώσεων – ”φόρτου εργασίας” και συγκροτούν τον ατομικό φάκελο “προσόντων” και “το ατομικό πτυχίο”. Η αξιολόγηση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, που πλέον πλασσάρονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως ακαδημαϊκά, επιβάλλουν στο πανεπιστήμιο τη στενότερη σύνδεσή του με τις ανάγκες της αγοράς. Η συνθήκη της Μπολόνια διασπά τα πτυχία και τα προγράμματα σπουδών σε δύο κύκλους, στα πρότυπα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και μαζί με την κοινοτική οδηγία για τα ΚΕΣ και επιτείνει τον πολυκατακερματισμό της νεολαίας. Τέλος ο νόμος πλαίσιο και η εξειδίκευσή του, ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός, έρχονται να επιβάλλουν ένα ασφυκτικό ακαδημαϊκό πλαίσιο εσωτερικής ζωής στα πανεπιστήμια. Ένα πλαίσιο στο οποίο το μόνο που χωράει είναι η εκπαιδευτική κι η ερευνητική διαδικασία (βλ. αλλαγή του ορισμού και του χαρακτήρα του ασύλου, πειθαρχικά συμβούλια, διαγραφές φοιτητών, ασφυκτικά προγράμματα εξεταστικών κτλ).
Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο μας απασχόλησε το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτό της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της λέσχης του ΑΠΘ. Το πρυτανικό συμβούλιο και γενικά τα αρμόδια όργανα διοίκησης της λέσχης νίπτουν τα χείρας τους για το εν λόγω ζήτημα, καθώς όπως γνωστοποιήθηκε, η χρηματοδότηση της λέσχης έχει κοπεί. Αυτό που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί από τις πρυτανικές αρχές, είναι εάν η λέσχη θα συνεχίσει να είναι δημόσια και δωρεάν και αν θα αναβαθμιστούν οι παροχές της έτσι ώστε να εξυπηρετεί όλο το λαό της Θεσσαλονίκης, όπως μερικά χρόνια πριν, ή θα δωθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιώτη ή ιδιώτες. Εκτός των άλλων είναι προκλητικό να ισχυρίζεται η πρυτανεία ότι δε μπορεί να χρηματοδοτήσει τη λέσχη, όταν έχει γίνει γνωστό ότι 8.000.000 lt έχουν εξαφανιστεί από τις δεξαμενές πετρελαίου του ΑΠΘ. Πριν από μερικές εβδομάδες το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της λέσχης στο Ποσείδι την απόλυσή τους. Η κίνηση αυτή εναρμονίζεται με την πολιτική που ακολουθεί το Α.Π.Θ. εδώ και καιρό, που στοχεύει στην μετατροπή της λέσχης σε εστιατόριο, όπου παρέχονται υπηρεσίες έναντι αντιτίμου και οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπό καθεστώς εργολαβιών. Το ίδιο ακριβώς επιχειρείται και στην περίπτωση της λέσχης του Α.Π.Θ.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά το επιθετικό κλίμα από τη πλευρά της κυβέρνησης, εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους έδωσαν σημαντικούς αγώνες για τα δικαιώματα τους. Η συνεχόμενη απεργία των αλιεργατών στη Ν. Μηχανιώνα, η κατάληψη του χρεοκοπημένου εργοστασίου της ΕΛΙΤ και ο αγώνας των αγροτών ήταν λίγα μόνο παραδείγματα εκείνων που στο παράγγελμα της κυβέρνησης για συναίνεση ύψωσαν πύργο ατίθασο. Η απεργία στις 10 Φλεβάρη ήταν η συνέχεια εκείνης στις 17 του Δεκέμβρη και το κλίμα της αναμονής δείχνει να ραγίζει. Η απεργία στις 24 Φλεβάρη ήταν το επόμενο μαζικό ραντεβού στους δρόμους. Ο σύλλογος μας αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης προέβει σε έκτακτη Γ.Σ. την Πέμπτη 4/3 και πήρε για μια ακόμη φορά αγωνιστική απόφαση προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του και να συμπορευθεί στον αγώνα των εργαζομένων κόντρα στα νέα μέτρα καταλαμβάνοντας την σχολή και συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια της Πέμπτης 4/3 και της Παρασκευής 5/3 μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων.
Τα κινητοποιούμενα κομμάτια φοιτητών-εργαζομένων που βρέθηκαν στον δρόμο έδωσαν μια πρώτη άμεση, μαζική και μαχητική απάντηση απέναντι στις εφιαλτικές πρακτικές. Υπό την πίεση αυτών των άμεσων απεργιακών κινητοποιήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων, αναγκάστηκε η ξεπουλημένη (ξυλοδαρμένη) ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε. να κηρύξει την Πέμπτη Γενική Απεργία διαμορφώνοντας έτσι το επόμενο μεγάλο ραντεβού του εργατικού κινήματος με την κυβέρνηση.
Στο επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα να έρθεουν δυναμικά στο προσκήνιο για να ανατραπεί η πολιτική που θέλει την εργατική τάξη και τη νεολαία αποδυναμωμένη και με σκυμμένο το κεφάλι.
Μπροστά στα πρώτα βήματα από την πλευρά των δυνάμεων της εργασίας, η εργοδοσία απαντά με τρομοκρατικές απολύσεις σε δραστήριους συνδικαλιστικά εργαζόμενους, που με συνέπεια υπερασπίζονται, υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, τα εργατικά δικαιώματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι περιπτώσεις του Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις «ΑΓΡΑ» και τριών εργαζομένων από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ. Ο αγώνας ωστόσο αυτός δε μπορεί παρά να συνεχιστεί. Αυτό μας διδάσκει το κίνημα αλληλεγγύης στον απολυμένο από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ, που συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία των οποίων τα δικαιώματα και οι ανάγκες πλήττονται από τις πολιτικές διεξόδου του κεφαλαίου από την κρίση, πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αναμετρηθούν με τις προκλήσεις της εποχής. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί μαζί με τις κυβερνήσεις που την προωθούν από τα κάτω και τα αριστερά προκειμένου οι από τα πάνω να μάθουν ότι….

Εμείς,
καθένας από μας,
κρατά σφιχτά μες τη γροθιά του
τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος.


Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Απαιτούμε:

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ
Ο νέος νόμος – πλαίσιο να ανατραπεί
Καμία εφαρμογή πτυχής του νέου νόμου-πλαίσιο
Να μην αναθεωρηθεί το Σύνταγμα – καμιά κατάργηση του άρθρου 16. Όχι στα ιδιωτικά-μη κρατικά πανεπιστήμια. Όχι στα ΚΕΣ.
Να καταργηθούν οι νόμοι για αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ – Όχι στην απαξίωση των πτυχίων και τη διάσπαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που αυτοί επιφέρουν.
Καμία υιοθέτηση του νέου Πρότυπου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας

Παλεύουmε για:

Δηmόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Δωρεάν σίτιση – στέγαση – συγγράμματα – μεταφορές για όλους τους φοιτητές.
Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, µε όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. Πτυχίο χωρίς ειδικεύσεις και διασπάσεις, ως η μόνη ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για την εύρεση δουλειάς και τη διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας
Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών και εργασίας – όχι στην περαιτέρω εντατικοποίησή τους.
Λιγότερη, μόνιμη και σταθερή δουλειά – δουλειά για όλους µε παράλληλη αύξηση των αποδοχών, µε σταθερό ωράριο και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Κατάργηση των εισφορών των μισθωτών μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ. Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τις εισφορές και τα χρέη να πληρώσουν εργοδότες και κράτος.
Πλήρης δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους τους μισθωτούς ανεξάρτητα από τη μορφή της μισθωτής σχέσης (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, μερική απασχόληση, φασόν…), την εργασία στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, την ηλικία, τον εθνικότητα. Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη για όλους, Έλληνες και μετανάστες.
Πραγματική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση και τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολών. Λεφτά για την παιδεία, όχι για εξοπλισμούς και για πολεμική έρευνα.
Καμιά καταβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.
Όχι στους δύο κύκλους σπουδών, όχι στο σπάσιμο των σπουδών στα 3+2 έτη.
Καμιά επαναδιαπραγμάτευση - κατάργηση του ασύλου. - Διεύρυνση του στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ – ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΤΡΙΓΩΝΟ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα πανεπιστήμια.
Κατάργηση της δράσης κάθε λογής εργολάβων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μονιμοποίηση συμβασιούχων που εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς (πχ καθαρίστριες).
Όχι στις υποχρεωτικές προόδους. Μετατροπή τους σε απαλλακτικές και προαιρετικές.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ:

Κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 11/3 για την απρόσκοπτη συμμετοχή των φοιτητών στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί:
Συμμετοχή στην πανεργατική πορεία της Πέμπτης 11/3 με προσυγκέντρωση 9:30 Καμάρα με τα πρωτοβάθμια σωματεία και κατεύθυνση προς την απεργιακή συγκέντρωση στο Ε.Κ.Θ. Την ημέρα της Γενικής Απεργίας θα είμαστε όλοι στους δρόμους.
Μαζική Παράσταση στην Πρυτανεία την Παρασκευή 12/3 11:00. Να πιέσουμε τον πρύτανη να συγκαλέσει ανοιχτή σύγκλητο για το θέμα του ασύλου
Μαζική παράσταση στην επόμενη Σύγκλητο όποτε και αν αυτή γίνει για το ζήτημα της λέσχης και των εργολαβιών.
Να απολογηθούν άμεσα για την κατάπτυστη στάση τους στο ζήτημα του ΑΣΥΛΟΥ
Μαζική παράσταση στο γραφείο του προέδρου του τμ. Μηχανολόγων για τον ορισμό εκ νέου γενικής συνέλευσης τμήματος. Μαζική παράσταση σε κάθε επόμενη συνέλευση τμήματος μηχανολόγων (όποτε και αν αυτή γίνει) και των ηλεκτρολόγων (Πέμπτη 18/3) για τη διεκδίκηση πτυχιακής εξεταστικής, εξεταστικής διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων και επανεξέταση στα μαθήματα με πάνω από 50% αποτυχία, άμεση τοποθέτηση για την υπεράσπιση του Ασύλου.
Σύσταση ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής υπόλογης στη Γ.Σ. για την υλοποίηση της απόφασης
Συντονισμό με συλλόγους και σωματεία που οι αποφάσεις τους κινούνται σε αντίστοιχη κατεύθυνση για την προετοιμασία και προπαγάνδιση της απεργίας
Νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 16/3 στις 14:00 αιθ.5 Ηλεκτρολόγων, για να επανεξετάσουμε τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεων του συλλόγου.