Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΈΣ!

Η απάντηση του Βρούτση στην εκπομπή enikos.gr σε 5 θέματα που του έβαλε συνάδελφος τοπογράφος, αφορά μόνο την ανά τριετία άνοδο ασφαλιστικής κατηγορίας. Για όλα τα υπόλοιπα (μείωση εισφορών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφαλιστική ενημερώτητα, αναγνώριση ανεργίας) σιγή ιχθύος από τον Υπουργό.


«θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε να μπορούν να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγόρια» και εξηγεί: «θα ισχύσει ότι ισχύει στον ΟΑΕΕ δηλαδή θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι 2 ασφαλιστικές κατηγορίες πιο κάτω από αυτή που πρέπει να είναι».

Δηλαδή
Το υπουργείο μπροστά στο διογκούμενο κύμα μη πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών αποφασίζει να αναστείλει την άνοδο ασφαλιστικής κατηγορίας για τα επόμενα 3 χρόνια (έως 2017) – δηλαδή για μια τριετία.
Τα άλλα 3 χρόνια από τα 6 που αντιστοιχούν σε 2 ασφαλιστικές κατηγορίες έχουν ήδη περάσει από το 2011 μέχρι σήμερα (καθώς το μεσοπρόθεσμο μετρά αναδρομικά από το 2011).
Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα αποτέλεσμα των αγώνων που έγιναν επί δυο χρόνια. Όμως όταν η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν μπορεί να πληρώσει, χρωστά στο ταμείο και θα συνεχίζει να αυξάνει το χρέος του, το μέτρο του παγώματος των εισφορών για 3 χρόνια, δεν μπορεί μας σώσει.
Είναι προφανές ότι το κέντρο βάρους για την κυβέρνηση βρίσκεται στα χρέη προς τα ταμεία και στα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και τις κατασχέσεις που θέλει να προχωρήσει μέσω του ΚΕΑΟ .
Είναι προφανές πως καμία ανακούφιση για τους συναδέλφους δεν θα υπάρξει αν δεν μειωθούν δραστικά οι εισφορές, αν δεν διαγραφούν τα χρέη των άνεργων και υποαπασχολούμενων συναδέλφων, αν δεν καταργηθούν οι εισφορές των ανέργων και αν δεν έχουν όλοι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν δεν σταματήσουμε τις κατασχέσεις με αγώνες, συντονισμό και αλληλεγγύη.
Δείτε το 45’ την απάντηση του Βρούτση