Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

τελικά πληρώνουμε και την El Dorado;;;

E ναι,μαλλον την πληρωνουμε..δειτε ολο το κειμενο εδω..

παραθέτουμε ένα  απόσπασμα...

''Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ΑΚΤΩΡ τρώει τη μερίδα του λέοντος από τα 30 εκατ. του ΕΣΠΑ, σα να μην  υπάρχουν άλλες μεταλλευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Α, υπάρχουν, ηΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ, η οποία θα «καταρτίσει» άλλους 175 ανέργους. Πού θα τους καταρτίσει είναι μυστήριο αφού δεν έχει και δεν προβλέπεται να έχει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 καμμία δραστηριότητα,  άρα διερωτάται κανείς με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή… και επιπλέον ανήκει πλέον και αυτή στην ELDORADO GOLD, όπως και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!
Οι 4.300 καταρτιζόμενοι θα απασχοληθούν με δίμηνης διάρκειας «προσλήψεις» μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2014 στα εξής έργα της «επένδυσης» στη Χαλκιδική:
  1. Κύρια σήραγγα προσπέλασης μεταλλείου Ολυμπιάδας
  2. Δευτερεύουσα σήραγγα προσπέλασης μεταλλείου Ολυμπιάδας
  3. Σήραγγα εκτροπής Κοκκινόλακκα
  4. Ελικοειδές κεκλιμένο προσπέλασης μεταλλείου Σκουριών
Το πρόγραμμα έρχεται με τη μορφή μιας «επιταγής εκπαίδευσης» (training voucher) αξίας  4.240 ευρώ από τα οποία τα 2.000 τα εισπράττει μικτά ο τυχερός καταρτιζόμενος και άλλα 2.000 μένουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ΑΚΤΩΡ ως «αποζημίωση» για την κατάρτιση που προσφέρει. Τα υπόλοιπα 240 ευρώ κατ άτομο τα εισπράττει επίσης η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τα έξοδα του προγράμματος.
Συνολικά 8.600.000 μπαίνουν KAΘΑΡΑ στο ταμείο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ΑΚΤΩΡ  για κάθε άνεργο που έχει την καλοσύνη της εκπαιδεύσει για δυο μήνες. Η «κατάρτιση» αποδεικνύεται μια επικερδής επιχείρηση. Από το σύνολο των ανθρώπων που θα εκπαιδευθούν, το 30% θα παραμείνει στην εταιρεία ως κανονικός «εργαζόμενος», αλλά μονο για 4 μήνες.
Έτσι το Ελληνικό Δημόσιο και το ΕΣΠΑ «συνεισφέρουν» άλλους 4.300 «εργαζόμενους» στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ΑΚΤΩΡ, σε δίμηνα και τετράμηνα, για να κάνει ανέξοδα «πολιτική προσλήψεων». Οι φορολογούμενοι μέχρι θανάτου Έλληνες ματώνουν για να πληρώνουν φόρους (όσοι μπορούν) που δίνονται σαν επιδότηση στο Μπόμπολα και τους Καναδούς για να ρημάζουν τη Χαλκιδική. Ανάπτυξη!''