Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εξαπλώνεται το απεργιακό μέτωπο στα πανεπιστήμια

* Εξαπλώνεται το απεργιακό μέτωπο: Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών και Ιωαννίνων αγωνίζονται για δημόσια ανοιχτά πανεπιστήμια
* Συνάντηση με Σαμαρά και Αρβανιτόπουλο για να βρεθεί λύση ζητά η Σύνοδος των Πρυτάνεων
* Τα τεράστια κενά καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των σχολών
* Ποινικές ευθύνες για τη διαδικασία μοριοδότησης εντοπίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η κυβερνητική αδιαλλαξία, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη των τεράστιων κενών που δημιουργούν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις στις σχολές, πυροδότησε εξάπλωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα πέντε από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. Καθώς, μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας αδυνατεί να εξηγήσει την επιμονή του -η επίκληση μνημονιακών υποχρεώσεων δεν εδράζεται καν στο Μνημόνιο- η Σύνοδος Πρυτάνεων ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να αρθεί το αδιέξοδο. Με αφορμή τις καταγγελίες για τα τραγικά λάθη που καθιστούν εντελώς αναξιόπιστους τους πίνακες μοριοδότησης του ΑΣΕΠ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε λόγο για "έννομες συνέπειες, ακόμα και ποινικές ευθύνες".
Την Τρίτη
Από χθες το πρωί έχουν συγκεντρωθεί διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών υπερασπιζόμενοι την απεργία η οποία έχει ήδη συμπληρώσει την 11η εβδομάδα.
Φοιτητές και διοικητικοί περιφρορούν και την Ιατρική σχολή αθηνών δηλώνοντας πως δεν θα αφήσουν τα ΜΑΤ να εισβάλουν στην σχολή τους.
Προχθές η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο 48ωρες απεργίες έως την Παρασκευή το ίδιο και ο  Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου 
24ωρη απεργία έχουν αποφασίσει οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, 48ωρη αποφάσισαν  σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ στο Πανεπιστήμιο Πάτρας διεξάγεται συνέλευση σήμερα για να αποφασίσουν την δράση τους.


πηγή: http://www.alfavita.gr/