Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζουν δυναμικά στην Αθήνα οι συνέλευσεις και οι καταλήψεις των φοιτητών!

συνεχής ενημέρωση για τα αποτελέσματα γενικών συνελεύσεων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, μπορειτε να βρείτε εδω..

εδω η απόφαση απο τη γ.σ. του σ.φ. φιλοσοφικης στην Αθήνα

εδώ η απόφαση απο τη γενική συνέλευση της νομικής σχολής αθηνών..

Αρχιτεκτονική (ΕΜΠ)
Κατάληψη και νέα Γενική Συνέλευση την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε και ο φοιτητικός σύλλογος της Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
Μεταλλειολόγοι (ΕΜΠ)
Κατάληψη αποφάσισε και ο σύλλογος των Μεταλειολόγων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου ύστερα απο γενική συνέλευση που έκαναν οι φοιτητές.
ΣΕΜΦΕ (ΕΜΠ)
Νέα πενθήμερα κατάληψη αποφάσισε η συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου  Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ
Χημικοί Μηχανικοί (ΕΜΠ)
Σε μια πολύ μαζική συνέλευση του Συλλόγου των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου υπερψηφίστηκε  το ενωτικό αγωνστικό πλαίσιο των παρατάξεων ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ το οποίο πρότεινε πενθήμερη κατάληψη του Συλλόγου μπαίνοντας στον χωρό των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων και στην διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας
Μαθηματικό
Αλλη μία σχολή που μπαίνει με απόφαση της γενικής της συνέλευσης στον χωρό των καταλήψεων έως τις 02/12
Φιλοσοφική
Σε νέα πενθήμερη κατάληψη προχώρησε ο φοιτητικός σύλλογος Φιλοσοφικής μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Η σχολή, η οποία από την Πέμπτη βρίσκεται υπό κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων αλλά και συνολικά για την επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση από την πολιτική της κυβέρνησης, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ η οποία κατέληξε μετά από μια μαζική και πολύωρη συζήτηση σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. 
Βιολογικό
Κατάληψη και νέα Γενική Συνέλευση την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε και ο φοιτητικός σύλλογος του Βιολογικού τμήματος του ΕΚΠΑ. Η συνέλευση ήταν αρκετά μαζική με την πλειοψηφία των φοιτητών να στηρίζουν το αγωνιστικό πλαίσιο.
Φυσικό
Σε κατάληψη βρίσκεται και το τμήμα φυσικής του ΕΚΠΑ μετά από Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της σχολής. 
Νομική 
Από χτες 25/11 η Νομική σχολή βρίσκεται σε κατάληψη ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φοιτητικού συλλόγου
Τοπογράφοι Μηχανικοί ΕΜΠ
Σε τροχιά καταλήψεων μπαίνει και ο σύλλογος των Τοπογράφων μηχανικών, μετά από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα και έληξε πρίν από λίγη ώρα. Μέσα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο οι φοιτητές, αποφάσισαν να συντονιστούν με το αγωνιστικό κάλεσμα των υπόλοιπων σχολών του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, ενισχύοντας το μέτωπο των διοικητικών υπαλλήλων κόντρα στο υπουργείο.
ΕΚΠΑ - ΕΜΠ - ΑΠΘ: Η απεργία των διοικητικών συνεχίζεται

Με απεργίες και στάσεις εργασίας ως την Παρασκευή συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΑΠΘ και στο ΕΜΠ. Παράλληλα. συνέχιση των κινητοποιήσεων και διαπραγμάτευση με το υπουργείο αποφασίστηκε στο ΕΚΠΑ. 
 
 
Οι εργαζόμενοι στο Πολυτεχνείο μετά απο συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν καθημερινές 24ωρες απεργίες μέχρι την Παρασκευή.
 
Με οριακή πλειοψηφία (239 -225) υπερψηφίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων στο ΕΚΠΑ, με 48ωρη απεργία και  συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τον Υπουργό, ενώ η πρόταση που μειοψήφισε μιλούσε για συνέχιση των κινητοποιήσεων με απεργίες αλλά χωρίς διαπραγμάτευση με το υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστικε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη.
 
Οι διοικητικοί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν καταργηθεί η υπουργική απόφαση για την διαθεσιμότητα. Αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα, καθώς και καθημερινές στάσεις εργασίας μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.