Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

                                 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΚΣ

 Χτες, 25/10 είχε οριστεί  γενική συνέλευση. Ως σχήμα, θέλοντας ο σύλλογος να λάβει αγωνιστική απόφαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προτείναμε τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης την Πέμπτη, 21/10. Ωστόσο, η ΠΚΣ, αγνοώντας την πρόταση μας, έθεσε μέσω Δ.Σ. ημερομηνία διεξαγωγής την Δευτέρα 25/10 πάνω στην ώρα εργαστηρίων εν μέσω εβδομάδας 3ημερης αργίας. Η ΠΚΣ γνώριζε πολύ καλά πως θα υπήρχε αποχή από την συνέλευση γι’ αυτό και όρισε την συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Η συνέλευση κάλυψε την απαρτία, με την οποία γίνονται συνελεύσεις τα τελευταία χρόνια - υπό την συναίνεση της ΠΚΣ - η οποία παρ’ όλα αυτά μπλόκαρε την ανώτατη διαδικασία του συλλόγου. Τα μέλη του συλλόγου, που ήρθαν να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν την πλατιά μάζα των φοιτητών, βρέθηκαν να παρακολουθούν ένα πραγματικό ψυχοσόου. Οι δυνάμεις της ΠΚΣ επί 3 ώρες παρακωλούσαν την διαδικασία επικαλούμενοι γραφειοκρατικά κόλπα, τα οποία δεν είχαν απασχολήσει ποτέ έναν από τους πιο πρωτοπόρους συλλόγους, που κατάφερε να σηκώσει κίνημα εν μέσω πανδημίας ενάντια σε ένα νομοσχέδιο κόλαφο, το Κ-Χ. Η ΠΚΣ, κάνοντας τα γνωστά της κόλπα, δεν αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη και δεν απαντούσε στις επανειλημμένες ερωτήσεις που έθετε το σχήμα, όπως για το αν δεν θεωρούν αποφάσεις συλλόγου όσες πάρθηκαν το προηγούμενο εξάμηνο υπό την συμφωνημένη απαρτία, θέτοντας μας σε αγωνιστική τροχιά, εμποδίζοντας τους μπάτσους να μπουν στο campus. Είναι ξεκάθαρη η στόχευση της ΠΚΣ, η οποία φανερώνει ασέβεια στις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου, όταν κινδυνεύει να μην υπερψηφιστεί το πλαίσιο που καταθέτει, αφού όπως φάνηκε από το περσινό μεγαλειώδες  φοιτητικό κίνημα (του οποίου τις Γενικές Συνελεύσεις απ’ ότι φαίνεται θεωρεί παράνομες και αντικαταστατικές η ΠΚΣ), δεν καλύπτουν πλέον τους φοιτητές οι συνεννοήσεις κορυφών που επιδιώκει σταθερά η συγκεκριμένη δύναμη και όχι μόνο.

Κάποιοι-ες από εμάς δεν είμαστε τόσο τυχεροί-ες ώστε το βασικό μας πρόβλημα να είναι οι δημιουργικές λογιστικές. Θέλουμε να μπορούμε να τρώμε στη λέσχη, οι σχολές μας να λειτουργούν με προστασία της υγείας μας και όχι με ανούσιους ελέγχους, να χωράμε στα αμφιθέατρα, να μπορούμε να είμαστε στη σχολή μας και όχι μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή. Θέλουμε μια προοπτική για τη ζωή μας και τη δουλειά μας, την ώρα που οι τιμές θα ανέβουν στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο, στον καφέ, ενώ τα νοίκια είναι στο Θεό. Και θέλουμε συλλογικά να συζητήσουμε γι αυτά μαζί με τους-τις συμφοιτητές-τριες μας στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γιατί ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης όλων αυτών είναι η συλλογική δράση και η διεκδίκηση, όχι η ανάθεση σε πεφωτισμένους «ειδικούς», ούτε η ζητιανιά από Κοσμήτορες, Πρυτάνεις ή το Υπουργείο. Έτσι κερδήθηκε η πτυχιακή εξεταστική στο τμήμα μας, η κανονικοποίηση στο πεδίο 2, το πάγωμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τόσα άλλα. Δε θα ζητήσουμε λοιπόν την άδεια από την ΠΚΣ για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας.

Ως ΑΡ.ΑΓ.Ε. Ε.Α.Α.Κ., με πίστη στη δύναμη των «πολλών» και θέλοντας να υπερβούμε τα βέτα της ΠΚΣ και την προσπάθεια αδρανοποίησης του συλλόγου, σε μια περίοδο που τα νομοσχέδια έρχονται το ένα μετα το άλλο και η επίθεση στη δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι μετωπική, καλούμε ΚΑΘΕ φοιτητή/τρια του συλλόγου σε:

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2/11 στις 16:00 στην Α5

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΣ

                                     ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ