Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ!

[κείμενο ΑΡΑΓΕ-ΕΑΑΚ για τα επεισόδια στην Σταυρούπολη]



Τις τελευταίες μέρες στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, φασίστες που έχουν άμεση σχέση με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσης Αυγής και λαμβάνουν την στήριξη της έχουν μετατρέψει το σχολείο σε φασιστικό ορμητήριο προκειμένου να εξαπολύουν επιθέσεις προς το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα.

Στις 28/9 μέλη των φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ δέχθηκαν επίθεση από εξοπλισμένη ομάδα φασιστών- με κράνη, λοστάρια, κρότου λάμψης και σουγιάδες- με αποτέλεσμα των τραυματισμό 3 φοιτητών. Στις 29/9 η ίδια ομάδα φασιστών εφορμώντας από τα σχολεία-σαν τάγμα εφόδου- επιχείρησε για δεύτερη φορά επίθεση ενάντια στους φοιτητές και στην καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση έχοντας μάλιστα αυτή τη φορά και την ανοχή της αστυνομίας με το μέρος της! Επιπλέον την ίδια μέρα, φασίστες μαθητές επιτέθηκαν εντός του σχολείου σε μαθήτρια του σχολείου, επειδή ήταν μέλος της ΚΝΕ. Αντίστοιχες εικόνες είδαμε και στην απογευματινή μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, όπου σε αγαστή συνεργασία κράτος και φασιστικό παρακράτος προσπάθησαν να την διαλύσουν. Η μεγαλειώδης απογευματινή συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα πως η φασιστική απειλή θα βρίσκει απέναντι της το τείχος χιλιάδων λαού και νεολαίας. Η θλιβερή ομάδα των 30-40 φασιστών που χαιρετούσαν ναζιστικά μέσα στο ΕΠΑΛ ως απόγονοι του Χίτλερ ηττήθηκε και περιθωριοποιήθηκε. Σε συνέχεια των παραπάνω κινητοποίησεων και ως απάντηση στο κάλεσμα των φασιστών του Ιερού Λόχου σε συγκέντρωση στη Σταυρούπολη το Σάββατο 2/10, καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση. Η παρουσία του κόσμου ήταν μαζική , με 2000 άτομα ενώ στον αντίποδα οι φασίστες ήταν μια θλιβερή ομάδα των 100 ατόμων. Οι μπάτσοι σε άλλο ένα σόου ακραίας καταστολής επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, ρίχνοντας χημικά και προσπαθώντας να διαλύσουν τα μπλοκ. Δεν μας εκπλήσσει προφανώς καθόλου η στάση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία για άλλη μια φορά δείχνει έμπρακτα την στήριξη της στης όποιας λογής φασιστικής γκρούπας. Αποτέλεσμα αυτών ήταν προσαγωγές αντιφασιστών. Οι φασίστες όμως δεν σταματούν εκεί την Κυριακή 3/10 το μεσημέρι στην Ηλιούπολη θεσσαλονίκης επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ με αλυσίδες και teasers. Επίσης στις 3/10, ομάδα φασιστών στο Νέο Ηράκλειο Αθήνας επιτέθηκαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση και τραυμάτισαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές από τις ομάδες φασιστών αλλά και το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί στους μαθητές από τις εν λόγω ομάδες. Σε μια περίοδο που οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς αλλά και συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ενάντια στην διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης οι φασιστικές αυτές ομάδες, εξυπηρετούν το ρόλο της καταστολής και του εκφοβισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας που κινητοποιείται όλο το τελευταίο διάστημα.

Ένα χρόνο μετά την καταδική της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, λίγες μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιβεβαιώνεται πως η μάχη απέναντι στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει δεν έχει τελείωσει. Το φασιστικό δηλητήριο συνεχίζει να υπάρχει και να διαχέεται στην ελληνική κοινωνία με την πλάτη της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών.

Είναι το βαθιά εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά και θρέφει τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και η ρατσιστική ρητορική που εξαπολύουν τα στελέχη της που τροφοδοτούν και επιχειρούν να εγκολπώσουν εθνικιστικά ακροατήρια, δίνοντας παράλληλα χώρο στην ανάπτυξη τέτοιου είδους πρακτικών, καθώς και η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που δίνει αβάντα στο ρεύμα του ανορθολογισμού που καρπώνεται η ακροδεξιά. Είναι η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με τους φασίστες στα υπουργεία. Είναι το ίδιο το ελληνικό κράτος, το οποίο καθημερινά μέσω εξαγγελιών του και μέσω των ΜΜΕ του μιλάει για τουρκική προκλητικότητα και τουρκικές απειλές. Που με οποιαδήποτε ευκαιρία ενισχύει το αφήγημα της εθνικής ενότητας, όσο συγχρόνως τσακίζει την εργατική τάξη. Είναι το ελληνικό κράτος το οποίο μετράει κάθε χρόνο δεκάδες νεκρών μεταναστριών στα σύνορα, στο Αιγαίο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το οποίο χέρι χέρι με φασιστικές γκρούπες έκανε πογκρόμ στους μετανάστες στον Έβρο πριν 1.5 χρόνο. Το οποίο μέσω της ρητορικής και των πράξεων του αποκλείει συνεχώς από την δημόσια σφαίρα τους μετανάστες και αβαντάρει τους αυτόκλητους προστάτες του τόπου-πατριώτες να τους κυνηγήσουν. Το οποίο αυξάνει στο 12μηνο την στρατιωτική θητεία ποτίζοντας ακόμα βαθύτερα στην νεολαία εθνικιστικές και μιλιταριστικές νοοτροπίες, ενώ συγχρόνως αγοράζει ραφάλ για να είμαστε έτοιμοι για τον εχθρό, ενώ ο κόσμος πεθαίνει εκτός ΜΕΘ. Ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι ο εχθρός βρίσκεται στις τράπεζες και στα υπουργεία, και μόνο σε πολυεθνικές κοινότητες αγώνα μαζί με τους μετανάστες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους φασίστες και τον εχθρό συνολικότερα. Γιατί αν και αυτές τις μέρες είδαμε την πιο φανερή, ας πούμε, επιστροφή των φασιστών, στην πραγματικότητα ποτέ δεν έλειψαν. Ήταν εκεί πάντα, σε κάθε δολοφονία μετανάστη στα σύνορα, σε κάθε διωγμό του από την χώρα, σε κάθε τραμπουκισμό του μόνο και μόνο που υπάρχει. Το φίδι δεν πεθαίνει επειδή κάποια κεφάλια του μπήκαν στην φυλακή. Πρέπει να ξεριζωθεί από την ρίζα του σε κάθε κοινωνικό χώρο, μαζί με το σύστημα που το γεννά, ώστε κάθε άτομο του περιθωρίου να μπορεί να νιώσει έστω και λίγο ελεύθερο.

Δεν άργησε όμως να εμφανιστεί η ρητορική των ίσων αποστάσεων , των δύο άκρων που ταυτίζουν το μοίρασμα προκηρύξεων και το κίνημα , με τα μαχαιρώματά φασιστών, βγάζοντας λάδι τους φασίστες. Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου μιλώντας για φασιστικές συμπεριφορές <<οποιουδήποτε χρώματος >>, ήταν η Ν.Κεραμέως που κατήγγειλε γενικά και αόριστα <<βίαιες συμπεριφορές>> και φυσικά ο πιο χυδαίος από όλους ο υφυπουργός παιδείας Συρίγος που δήλωσε «ήταν και άλλοι από έξω που κοπανάγανε κόσμο. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται. Δεν υπάρχει καλή αριστερή και κακή ακροδεξιά». Φυσικά από το πανηγυρικό ξέπλυμα φασιστών δεν έλειπε η ΔΑΠ, με ψήφισμα που κατέθεσε στο ΔΣ του ΣΦ πολ-μηχ καταδικάζοντας την βία και τον φασισμό , ανεξαρτήτως ιδεολογικού πρόσημου. Γνωστή η τακτική της κυβερνητικής παράταξης, που φλερτάρει φανερά με την ακροδεξιά και πηγαίνει χέρι-χέρι με τους ναζί. Οι καλές συνήθειες δεν αλλάζουν άλλωστε… Η ΔΑΠ να μην ξεχνάει ότι έχουν εκτελέσει οργανωμένα και με σχέδιο καθηγητή γυμνασίου, εμείς σίγουρα δεν το ξεχνάμε! Αν η ΔΑΠ νομίζει ότι μπορεί να εξισώνει φοιτητές που αγωνίζονται , με φασίστες που κρατούν μαχαίρια και έχουν την ανοιχτή στήριξη και συμπαράσταση της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. είναι βαθιά νυχτωμένη. Ώρα να ξυπνήσουν , για να μην τους ξυπνήσουμε εμείς!

Ο ρόλος των φασιστών και των ταγμάτων εφόδου αυτών είναι ξεκάθαρος. Οι φασίστες αξιοποιούνται από το σύστημα για να χτυπήσουν το οργανωμένο κίνημα που αγωνίζεται για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων! Είναι για την καταστολή και την τρομοκράτηση όσων διεκδικούν τα δικαιώματα τους και αγωνίζονται για αυτά. Για την επιβολή του ιδεώδους της εθνικής ενότητας για να πνιγεί κάθε τι διαφορετικό και να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τις πραγματικές του ανάγκες. Το νεολαιίστικο, πολυεθνικό εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται από τις επιθέσεις των φασιστών. Ο λαός και το μαθητικό κίνημα έχει αποδείξει πως τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας ατσαλάνωνουν και μας κάνουν πιο αποφασισμένους για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των αναγκών μας. Μέσα από τους συλλογικούς μας φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία, δίνουμε καθημερινό αγώνα για να απομονωθούν κάθε είδους φασιστικές ομάδες και φωνές. Είτε είναι ο χώρος εργασίας μας, είτε οι σχολές μας, είτε τα σχολεία μας, είτε οι γειτονιές μας, δεν θα επιτρέψουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Το φοιτητικό κίνημα, πλάι-πλάι με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις μετανάστριες θα βγει ξανά στο προσκήνιο δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, στις πολιτικές που τσακίζουν την προοπτική μας αλλά και σε όσους επιχειρούν να φιμώσουν τα καταπιεζόμενα και αγωνιζόμενα στρώματα με φασιστικές επιθέσεις. Διότι αν έχουμε καταλάβει ένα πράγμα τον τελευταίο 1 χρόνο από την δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι ότι οι φασίστες δεν θα ηττηθούν ούτε από καταδίκες δικαστηρίων, ούτε από γενικόλογες καταγγελίες, αλλά μόνο στην πράξη από τον κόσμο του αγώνα. Και εκεί θα βρισκόμαστε.



                               ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!