Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Νίκη του Σ.Φ. Ηλ-Μηχ! Η πρόοδος το Σάββατο δεν πέρασε!

Μετά από τη σημερινή παρέμβαση του Σ.Φ. Ηλ-Μηχ στον πρόεδρο των Μηχανολόγων κ. Μιχαηλίδη, με βάση την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, υπήρξε δέσμευση ότι όχι απλά δε θα γίνει η πρόοδος των διαφορικών εξισώσεων Μηχανολόγων το Σάββατο, αλλά οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία δε θα λαμβάνει χώρα το Σαββατοκύριακο.

Στην ίδια συζήτηση τέθηκαν και τα εξής ζητήματα:

(α) ενημέρωση για τα κρούσματα στη σχολή (δεν υπήρξε).

(β) τοποθέτηση για τα ζητήματα του "υγειονομικού" ελέγχου στην είσοδο της σχολής και των μέτρων προστασίας (έχουν γίνει κάποιες λίγες προσλήψεις καθηγητών αλλά τίποτα περισσότερο). Υπήρξε συμφωνία στο ότι πρέπει να υπάρχουν δωρεάν ράπιντ για κάθε φοιτητή-τρια και ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα.

(γ) ηλεκτρονικές πρόοδοι όπως στα Στοιχεία Μηχανών. Όσον αφορά το τελευταίο, δεν υπήρξε υπαναχώρηση του κ. Μιχαηλίδη, με δικαιολογία την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. 

Οι σχολές μας δεν άνοιξαν για να κλείσουν! Διεκδικούμε:

-Προσλήψεις καθηγητών, καθαριστών-τριών.

-Δωρεάν ράπιντ για κάθε φοιτητή-τρια.

-Νέους χώρους για να κάνουμε μάθημα, όπως το Αμφιθέατρο Παναγιωτόπουλος ή η ΔΕΘ.

-Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη σχολή και ιχνηλάτιση των κρουσμάτων, όχι "υγειονομικό" έλεγχο στην είσοδο από εταιρία σεκιούριτι.

-Όχι στην τηλεκπαίδευση και στο υβριδικό μοντέλο. Δια ζώσης εκπαίδευση-παραδόσεις για όλους-ες. Μέτρα ώστε να επιστρέψουν και τα παιδιά που δεν το σηκώνουν οικονομικά (φοιτητικό επίδομα, νέες εισδοχές στις εστίες, να τρώμε όλοι-ες στη λέσχη).

Έχουμε 100 θανάτους την ημέρα. Καιρός να υπάρξει μία σοβαρότητα. Δε γίνεται άλλο να κλείνουμε τα μάτια και να νομίζουμε ότι όλα είναι καλά, επειδή φορτώσαμε την ευθύνη και τα βάρη στις πλάτες των φοιτητών.

Όλοι-ες στη Γενική Συνέλευση του Σ.Φ. Ηλ-Μηχ την Πέμπτη 25-11 στις 16:00 στην Α5.