Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ενημέρωση από τη Γενική Συνέλευση του Σ.Φ. Ηλ-Μηχ 30/1/21!

Ενημέρωση από τη Γενική Συνέλευση του ΣΦ Ηλ-Μηχ!

1. Ως ΑΡΑΓΕ-ΕΑΑΚ, χαιρετίζουμε τους/τις πάνω 90 συναδέλφους-ισσες που πέρασαν από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας! Κάθε βδομάδα ποιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι στις συνελεύσεις και στο δρόμο, μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να επιστρέψουμε στις σχολές μας! Έγιναν 13 τοποθετήσεις.

2. Το αποτέλεσμα ήταν:

Πλαίσιο 19 φοιτητικών συλλόγων: 65

Αγωνιστικές Κινήσεις: 2.

3. Καλούμε κάθε συνάδελφο-ισσα, είτε ήταν στη συνέλευση είτε δεν ήταν, είτε ψήφισε είτε δεν ψήφισε, είτε ψήφισε υπέρ της απόφασης είτε κατά, να είναι στην αυριανή συνεδρίασης της Ανοιχτής Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγους μας, αύριο Κυριακή 31/1 στις 12 το πρωί στο αίθριο! Εκεί θα εξειδικευτούν οι αποφάσεις της συνέλευσης και θα ενσωματωθούν οι προσθήκες στο αρχικό κείμενο!

4. Οι προσθήκες είναι:

-Ειδικότερη αναφορά στην εσωτερική βάση στις σχολές.

-Ζητήματα σχολής.

-Για τον αγώνα των εργαζομένων της λέσχης.

-Επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές.

-Φέρνουν πανεπιστημιακή αστυνομία για να αντιμετωπίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση και να διαμορφώσουν ευνοϊκό επενδυτικό πεδίο.

-Αλλαγές στο ΤΕΕ προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων και για τη διαμόρφωση φτηνών και ευέλικτων εργαζόμενων

-ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ κινητοποίηση στους προέδρους και των 2 τμημάτων για τα ζητήματα σχολής. Να τοποθετηθούν και τα 2 τμήματα επί του νομοσχεδίου!

-Καταδίκη της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

-Κανένας αποκλεισμός μετεγγραφέντων λόγω ακαδημαϊκών κριτηρίων.

-Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολής.

-Συνεδρίαση συντονιστικής επιτροπής αύριο, Κυριακή 31/1 στις 12:00.

-Να προτείνουμε στο συντονιστικό των συλλόγων η πορεία της Πέμπτης να πάει στη 1, ώστε να μπορούν να έρθουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

-Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, απαιτούμε από τους καθηγητές μας να αλλάξουν την ώρα εξέτασης των μαθημάτων που είναι προγραμματισμένα να εξεταστούν τις ώρες του μεσημεριανού και απογευματινού συλλαλητηρίου.

5. Πέρασαν ψηφίσματα για: αλληλεγγύη στον αγώνα των Τούρκων φοιτητών, αύξηση θητείας, ζητήματα σχολής. Τέλος, σε ψήφισμα αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα το αποτέλεσμα ήταν: 31 υπέρ, 18 λευκό, 2 κατά. Την ώρα της ψήφισης δεν είχε απαρτία, αλλά θεωρούμε ότι το ΔΣ πρέπει να σεβαστεί αυτή την απόφαση και να περάσει το ψήφισμα με τις τροποποιήσεις που προτάθηκαν και υιοθετήθηκαν!

6. Το ολοκληρωμένο κείμενο της απόφασης θα δημοσιευτεί αύριο μετά τη συντονιστική επιτροπή.

7. Όλοι-ες στον ολικό αποκλεισμό του ΑΠΘ τη Δευτέρα! Όλοι-ες στη μεγάλη πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη στο Αγ. Βενιζέλου!