Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΣΤΙΣ 28/05!


Στη βάση των αποφάσεων των φοιτητικών μας συλλόγων που εναντιώνονται στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και πιο συγκεκριμένα μέσα από την τωρινή νομοθετική προσπάθεια του Υπουργείου για εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου μέσω της συγκρότησης, της κατάθεσης και ψήφισης του Οργανισμού, πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο.


Αυτός ο κατάπτυστος Οργανισμός που επιχειρούν να περάσουν διάσπαση των πτυχίων μας, τις διαγραφές φοιτητών, το τσάκισμα της φοιτητικής μέριμνας, τις πειθαρχικές διώξεις και εναρμονίζεται με τα πορίσματα των εξωτερικών αξιολογήσεων προωθώντας αυταρχικές οικονομικές και διοικητικές τομές. Παράλληλα, όσον αφορά τους εργαζομένους έρχεται να εμπεδώσει ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί σε νέο κύμα απολύσεων – διαθεσιμοτήτων (βλ. προτεινόμενο σχέδιο Οργανισμού που προβλέπει 1 διοικητικό προς 500 φοιτητές) και καλύπτει τις «τρύπες» που δημιουργούνται με εργολαβίες. Εν τέλει αν δει κανείς το «σχέδιο Οργανισμού» που πρότειναν Πρύτανης και Υπουργείο σε καμία περίπτωση δε διασφάλιζε τις θέσεις των διοικητικών, ενώ αντίθετα τους έθεσε τον εκβιασμό «Οργανισμός ή χάος» προκειμένου να τους στρέψει ενάντια στους φοιτητές.

Εμείς από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας διοικητικός δεν θα απολυθεί κι ότι δε θα περάσει ο Οργανισμός. Τελικά, ο ίδιος ο Μυλόπουλος ήταν αυτός που διέλυσε τη διαδικασία με γελοία προσχήματα ώστε να πολώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση μεταξύ φοιτητών – διοικητικών και να φανεί στο Υπουργείο ως ο μόνος εγγυητής της εφαρμογής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Ως σύλλογοι συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη διασφάλιση των συμφερόντων μας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συνολικότερα του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.