Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Να δοθεί τέλος στις καταπιέσεις και συλλήψεις στους αγωνιστές από την Τουρκία!

   Εδώ και ένα χρόνο το ελληνικό κράτος έχει εξαπολύσει ένα πογκρόμ εναντίον  όλων των αγωνιστών από την Τουρκία που βρίσκονται στην Ελλάδα. Αριστεροί αγωνιστές από την Τουρκία που ζουν χρόνια στην χώρα μας, οι περισσότεροι απ’ αυτούς με πολιτικό άσυλο, γίνονται θύματα μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ελλάδας και τις ευλογίες της Αμερικάνικης Πρεσβείας. Η πρόσφατη περίπτωση απαγωγής, οι προσπάθειες να αρθεί το πολιτικό άσυλο προσφύγων για να εκδοθούν στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες χώρες με κατασκευασμένες και αβάσιμες κατηγορίες, είναι μερικά μόνο παραδείγματα αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης.



Το τελευταίο επεισόδιο αυτών των διώξεων αποτελεί η σύλληψη και προφυλάκιση του Χασάν Κοσάρ (Τσετίν) στις 13 Φεβρουαρίου. Ο Χασάν Κοσάρ κατηγορείται για την υπόθεση της έκρηξης στην Τριανδρία το 2011, υπόθεση για την οποία είχε ανακριθεί τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου χωρίς να  ασκηθεί  καμία ποινική δίωξη εις βάρος του. Σήμερα, βρίσκεται προφυλακισμένος ως συνέπεια του υπέρμετρου ζήλου της αντιτρομοκρατικής να πατάξει τους «τρομοκράτες», ικανοποιώντας τις άνωθεν εντολές και υποδείξεις, με μοναδικό στοιχείο για την προφυλάκιση του, δακτυλικά αποτυπώματα σε βιβλία που βρέθηκαν στο σπίτι του!!
Ο Τσεντίν μένει 27 χρόνια στην Ελλάδα, συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα κοινωνικά κινήματα. Ενεργός μαζί μας σε εργατικές απεργίες, σε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, στον ειρηνικό και μαχητικό αγώνα για ουσιαστική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός είναι προφανώς ο λόγος που διώκεται, επειδή είναι ένας από αυτούς που αντιστέκονται. Αυτός είναι και ο λόγος που η δίωξή του μας αφορά όλους. Γιατί η κρατική καταστολή απειλεί όλους. Συνδικαλιστές που καταδικάζονται επειδή απεργούν, απεργίες που επιστρατεύονται στο δημόσιο και δέχονται επιθέσεις στον ιδιωτικό τομέα, αντιφασίστες που προφυλακίζονται παράνομα.
Ο Τσετίν, ο Μουσταφά, ο Νεβζάτ, Kαδίρ, πολιτικοί πρόσφυγες χρόνια τώρα στην Θεσσαλονίκη, συναγωνιστές στον αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αλλά και σε εργατικούς αγώνες, δεν είναι μόνοι τους, είμαστε μαζί τους. Δεν θα τους αφήσουμε στα χέρια των κατασταλτικών και δικαστικών μηχανισμών της ακροδεξιάς ελληνικής κυβέρνησης.
Θα αγωνιστούμε να μην εκδοθεί κανένας αγωνιστής στην Τουρκία, σε ένα ανελεύθερο και βάρβαρο καθεστώς που εξοντώνει αγωνιστές και φυλακίζει δικηγόρους επειδή τόλμησαν να τους υπερασπίσουν. Η πρόσφατη βάρβαρη καταστολή της εξέγερσης στην πλατεία Ταξίμ το αποδεικνύει περίτρανα.
Θα αγωνιστούμε για την αποφυλάκιση του Χασάν Κοσάρ και την παύση όλων των διώξεων εις βάρος του. Για την υπεράσπιση του πολιτικού ασύλου, κεκτημένου δικαιώματος χρόνων, για όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες.
  • Άμεση απελευθέρωση του Hasan Kosar (Τσετίν)
  •  Καμία έκδοση στους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές από την Τουρκία
  • Ο αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό και τον φασισμό δεν είναι έγκλημα. Είναι καθήκον.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές από την Τουρκία
 e-mail:  protalpptk@espiv.net