Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΑ, ΣΙΚΑΓΟ, ΟΚΤΩΒΡΗΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕ ΘΑ’ ΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ1η Μάη: Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ έχουν σήμερα ανάγκη από ένα νέο Σικάγο που θα κατορθώσει να ανατρέψει τον μεσαίωνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο με την καταιγίδα μέτρων που έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει πιο επίκαιρη παρά ποτέ την ιστορική σημασία των αγώνων που έδωσαν οι εργαζόμενοι στην αυγή του προηγούμενου αιώνα.

 Όπως  τότε
Οι εργαζόμενοι στην Αμερική, την Ευρώπη αλλά και τόσες άλλες χώρες, οργάνωσαν μαχητικές κινητοποιήσεις και απεργίες και διεκδίκησαν μια σειρά από δικαιώματα που τους στερούσε η εργοδοσία. Με προμετωπίδα τους εργατικούς αγώνες του Σικάγο, η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο διεκδίκησε μια ολότελα διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που όριζε η λογική του εκμεταλλευτικού συστήματος και των τότε κυβερνήσεων στην περίοδο της μεγάλης κρίσης του 1873. Μια λογική που επέβαλλε ωράρια των 10, των 12 και των 14 ωρών. Που αξιοποιούσε την παιδική εργασία προκειμένου να μεγενθύνει τα κέρδη των επιχειρήσεων. Που θεωρούσε παράνομη και χτυπούσε με ωμή βία τις συλλογικότητες που έφτιαχναν οι εργαζόμενοι προκειμένου να αντισταθούν στη βαρβαρότητα της εργοδοσίας.

Έτσι και σήμερα
Το κεφάλαιο έχει βάλει στο στόχαστρο όλες τις κατακτήσεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Ακόμα και αυτές που κατοχυρώθηκαν εκείνη την εποχή. Τα εξοντωτικά ωράρια, η απλήρωτη μαύρη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η τρομοκρατία της ανεργίας και η διάλυση των συλλογικοτήτων του αγώνα συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς. Μάλιστα στις προσεχείς εκλογές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα τους, η κυβέρνηση που θα προκύψει είναι δεσμευμένη απο την ΕΕ, το ΔΝΤ, το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο να προχωρήσει σε επέκταση του συμφώνου πρώτης απασχόλησης έτσι ώστε να πιάνει επιπλέον και τους νέους μέχρι και 30 ετών. Με αυτό τον τρόπο οδηγεί μια ολόκληρη γενιά σε μισθούς των 400. Ταυτόχρονα η εργοδοσία προχωράει σε σαρωτικές απολύσεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς, αξιοποιώντας το Μνημόνιο II που ψήφισε η συγκυβέρνηση στις 12 Φλεβάρη, το οποίο καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αυτά συμπληρώνονται και με το προχώρημα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, με τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών που δρομολογούνται κατά τμήματα προκειμένου να προσαρμοστούν οι σπουδές στις αλλαγές στην εργασία.
            Έτσι λοιπόν σήμερα, η νεολαία, για να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια, θα πρέπει μαζί με τους εργαζόμενους να διεκδικήσει μια εντελώς διαφορετική προοπτική. Να εξεγερθεί προκειμένου να φύγουν όλοι και να πάρει το τιμόνι ο οργανωμένος και πολιτικοποιημένος λαός.

ΣΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΝΕΡΓΙΑ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: με μαχητικούς αγώνες νεολαίας και εργαζομένων
με ένα νέο Σικάγο που έχει ανάγκη η γενιά μας


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ 10.00 για κοινή πορεία όλου του αγωνιζόμενου λαού τη μέρα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ