Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κάλεσμα ΑΡ.ΑΓ.Ε - ΕΑΑΚ στην γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Ηλ/Μηχ-Μηχ την Τρίτη 06/10 στις 15:00 στο αίθριο του Πολυτεχνείου

 

Το δεύτερο εξάμηνο σε εποχή κορονοιού ξεκινάει μαζί με το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού και όπως όλοι περιμέναμε τα υγειονομικά μέτρα πρόληψης παραμένουν ανύπαρκτα όπως και στο πρώτο κύμα εξάπλωσης.

 

Καθημερινά εργαζόμενοι στοιβάζονται στους χώρους εργασίας τους άλλα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, των οποίων και ο στόλος συνεχώς μειώνεται λόγω βλαβών, με μόνη προστασία την μάσκα που υποχρεώνεται ο κάθε επιβάτης να την αγοράσει από την τσέπη του.


Μαθητές μπαίνουν σε τάξεις με 25+ άτομα, αλλά εκεί ούτε λόγος για συνωστισμό. Η κυβέρνηση σπαταλάει χρήματα σε ακατάλληλες μάσκες που μοιάζουν περισσότερο σε ‘κουρτίνα’. Οι σχολές παραμένουν κλειστές καθώς οι φοιτητές μετρούνται σαν ζημία στον προϋπολογισμό του κράτους, μετατρέποντας έτσι την γνώση σε μια καθαρά τεχνική διάδοση πληροφορίας και δυσκολεύοντας την ζωή μας με ηλεκτρονικές εξεταστικές αυξημένης δυσκολίας.

 

 Στην εξεταστική του Σεπτέμβρη παρατηρήθηκε και στα δύο τμήματα ένα όργιο αυθαιρεσίας σε μια σειρά μαθημάτων που ως κοινό παρονομαστή έχει τη στοχοποίηση των φοιτητών ως ενόχους μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ένοχους για αντιγραφές, ένοχους για κλέψιμο, ένοχους για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και ίντερνετ. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό επίσης δεν είναι τυχαίος: από τη μία, η ηλεκτρονική εξεταστική συνεπάγεται περισσότερη δουλειά για τους καθηγητές σε σχέση με τη δια ζώσης, ενώ από την άλλη είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πολιτισμένη μέθοδος που να εξασφαλίζει την αδιαβλητότητα της. Είναι ντροπή το ότι μερίδα καθηγητών επιλέγει να αντιδράσει απέναντι στους φοιτητές και όχι απέναντι στο Υπουργείο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ανθρώπινους όρους εξεταστικής.

 

Αποκορύφωμα αυτών των συμπεριφορών, αποτέλεσε η αποκάλυψη ονομάτων φοιτητών στα webmail μας με κατηγορητήριο ότι δηλώθηκαν επιτηδευμένα και «κουτοπόνηρα» (sic) ως διδακτικό προσωπικό για να έχουν πρόσβαση στα θέματα πριν την εξέταση. Το συμβάν αφορά τις Διαφορικές εξισώσεις των Μηχ.-Μηχ. όπου ο Ρόθος έστειλε και απειλητικά μηνύματα πως τα ονόματα έχουν αναφερθεί στην συνέλευση καθηγητών και ότι θα υπάρξουν κυρώσεις. ¨Όταν αποδείχθηκε ότι ήταν απλά λάθος του συστήματος ο Ρόθος ούτε που ζήτησε συγγνώμη. Τέτοιες συμπεριφορές ποτέ δεν ήταν και πότε  δεν θα είναι αποδεκτές, και όποιος τις ασκεί θα πρέπει να έρχεται αντιμέτωπος με τις αντίστοιχες συνέπειες.

 

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας απαγορεύσει να διαδηλώνουμε, που μας απειλούν με όπλο στην ΑΣΟΕΕ, που κατηγορούμαστε ως οι κύριοι μεταδότες του κορονοϊού, δεχόμαστε στοχοποίηση συνολικά ως νεολαία-φοιτητές με αφορμή την εξεταστική. Το Υπουργείο Παιδείας αξιοποιεί αυτή τη ρητορεία και τολμάει να ξαναμιλήσει για διαγραφές φοιτητών, κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και διάλυση της εργασιακής μας προοπτικής πατώντας πάνω στην εικόνα του "άχρηστου αντιγραφέα φοιτητή" που δημιουργούν τέτοιου είδους κινήσεις πανελλαδικά.

 

Την ώρα που το αμφίδρομα προκλητικό και επικίνδυνο παιχνίδι των «ελληνο-τουρκικών» για την διαχείριση των ΑΟΖ του Αιγαίου συνεχίζεται και που στο όνομα του το ελληνικό κράτος συνεχίζει να λερώνει τα χέρια του με το αίμα των μεταναστ(ρι)ών (εντός και εκτός στρατοπέδων συγκέντρωσης), ανακοινώνεται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 με σκοπό να ενσωματώσει τους μαθητές πλήρως στον εθνικό κορμό του μιλιταρισμού και της ξενοφοβίας και να τους αποξενώσει από τους φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες.

 

Συγχρόνως, συνεχίζουμε να βλέπουμε την καταστολή του κράτους και των αστυνομικών δυνάμεων του να συνεχίζεται σε ίδια και ακόμα πιο επικίνδυνα επίπεδα, με την επίθεση σε εργαζόμενους, νεολαία, κόσμο του αγώνα, καταλήψεις, μετανάστ(ρι)ες να εντείνεται μέσω αδικαιολόγητης βίας και συλλήψεων και εκκενώσεις καταλήψεων. Τρανό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι η σύλληψη των 51 αντιφαστ(ρι)ών στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και η άγρια καταστολή που δέχτηκαν, επειδή απλά έσβησαν φασιστικά σύμβολα και συνθήματα από την πόλη μας!

 

Τέλος, την Τετάρτη 07/10 θα παρθεί επιτέλους η απόφαση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Εφτά χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ύστερα από αμέτρητες επιθέσεις σε αλλοδαπούς εργαζομένους και μη αλλά και σε μέλη εργατικών σωματείων, ήρθε η ώρα της ολικής καταδίκης των δολοφονικών αυτών φασιστοειδών. Ακόμα και αν το δικαστήριο ενσωματωθεί στην αστική ηθική και «αθωώσει» τους δολοφόνους, εμείς θα βρεθούμε απέναντι σε αυτούς και το αστικό δίκαιο που συναινεί στην ύπαρξη και δράση τους. Γιατί ο φασισμός και το σύστημα που τον γεννά τσακίζονται στους δρόμους μέσω των ταξικών και διεθνιστικών αγώνων μας.

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ/ΜΗΧ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/10 ΣΤΙΣ 15:00 ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.