Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αμεση αποφυλακιση του Mustafa Lafci!

   Ο «αόρατος» για τη δικαιοσύνη και την κοινωνία Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Mustafa Lafçi (Μουσταφά Λαφτσί) παραμένει προφυλακισμένος  για 6 μήνες χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος του!
Ο Mustafa, γνωστός στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τη συμμετοχή του στο αντιρατσιστικό κίνημα, αλλά και από το γεγονός ότι βιοπορίζεται πουλώντας κουλούρια στους δρόμους της πόλης, βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 3-10-2014, κατηγορούμενος για την υπόθεση της έκρηξης της Τριανδρίας το 2011. Στον Mustafa  Lafçi, όπως και στο γνωστό σε όλους μας πρόσφυγα Τσετίν, ασκήθηκε ποινική δίωξη δύο χρόνια μετά την έκρηξη, χωρίς να υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος τους. Δεν τους αναγνωρίζει ούτε τους εμπλέκει με κανέναν τρόπο ούτε ένας από τους περίπου 40 μάρτυρες που εξετάσθηκαν, δεν αναφέρεται το όνομά τους ούτε μία φορά στη δικογραφία, δε βρέθηκαν αποτυπώματά τους ούτε στο χώρο της έκρηξης ούτε στο σπίτι του θανόντα που προκάλεσε την  έκρηξη, στην οποία σκοτώθηκε, δεν υπάρχει καμία μαρτυρία σε βάρος τους ούτε από αστυνομικό. Το 2013 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Mustafa Lafçi ως αγνώστου διαμονής, παρά το γεγονός ότι είναι αιτών άσυλο, έχει δηλωμένη τη διεύθυνσή του στο Τμήμα Πολιτικού Ασύλου και παρουσιαζόταν κανονικά στο Τμήμα Πολιτικού Ασύλου της Δ.Α.Θ στις προγραμματισμένες ημερομηνίες για την ανανέωση του Δελτίου του.


Προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Γιατί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Mustafa Lafçi και παραμένει προφυλακισμένος επί έξι μήνες; Η απάντηση ξεπερνάει τα πλαίσια της «δικαστικής πλάνης»: το 2011 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε όλα σχεδόν τα σπίτια των Τούρκων πολιτικών προσφύγων στη Θεσσαλονίκη γιατί … υπήρχαν – κατά την αντιτρομοκρατική – πληροφορίες για οπλοκατοχή. Όπλα δε βρέθηκαν στα σπίτια των προσφύγων, βρέθηκαν όμως φυλλάδια διαφόρου περιεχομένου τα οποία κατασχέθηκαν και συνελέγησαν αποτυπώματα. Τα αποτυπώματα του Mustafa Lafçi βρέθηκαν σε φυλλάδια σε ένα σπίτι επί της οδού Ηλέκτρας (αρ. 20) το οποίο ανήκε σε άσχετο Τούρκο πρόσφυγα, ο οποίος δεν κατηγορείται για κανένα αδίκημα, δε συνελήφθη, το σπίτι αυτό δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στην δικογραφία, είναι ένα «καθαρό» σπίτι.
Η συνέχιση της προφυλάκισης του Mustafa Lafçi, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία σε βάρους του, δείχνει ότι οι Τούρκοι πρόσφυγες αποτελούν κρέας στη μηχανή του κιμά της πολιτικής επίδειξης «αντιτρομοκρατικού έργου».
Ο Mustafa Lafçi ξεκίνησε τριήμερη κυλιόμενη απεργία πείνας τη Δευτέρα 16/3. Σκοπός της απεργίας του είναι: να στηρίξει την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 2 Μάρτη πολιτικοί κρατούμενοι από την Ελλάδα και την Τουρκία, που βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές, και να διεκδικήσει την του αποφυλάκισή του. Την Τρίτη 31/3 απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών η δεύτερη αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που κατέθεσε.  Οι λόγοι της απόρριψης δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Ο Mustafa θάφτηκε άδικα στη φυλακή γιατί είναι… αόρατος. Και θα συνεχίσει να είναι αόρατος αν δε δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης για την υπεράσπισή του.
Να μπει τώρα τέλος στην άδικη προφυλάκιση του MUSTAFA LAFCI!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες και Αγωνιστές απο την Τουρκία.