Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Για τη λάσπη της ΚΝΕ ενάντια στα σχήματα ΕΑΑΚ*

Τις τελευταίες μέρες η ΚΝΕ στις σχολές αναπαράγει ένα εντελώς ψευδές-ανυπόστατο και αισχρό άρθρο του Ριζοσπάστη, με το οποίο καταφέρεται εναντίον των σχημάτων της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, παρουσιάζοντάς τα ως κομπάρσους του ΣΥΡΙΖΑ κι ως απατημένη σύζυγο, λέγοντας ότι στηρίζουμε την διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, ότι ξεχνάμε -όχι τυχαία- το ΔΝΤ και ότι παρουσιάζουμε τα υπόλοιπα κοράκια εκτός της Γερμανίας ως φίλους μας.

Τους καλέσαμε με μια υποτυπώδη ανακοίνωση στον τοίχο μας, να μας παρουσιάσουν έστω 1 (ολογράφως: ένα) ψήφισμα τέτοιας πολιτικής κατεύθυνσης, από τα 70 (σύμφωνα με το άρθρο) ψηφίσματα που κατατέθηκαν σε ΔΣ συλλόγων πανελλαδικά. Ως απάντηση στην ερώτησή μας,
τοιχοκολλήθηκε ένα θολωμένο (όχι και τόσο ευανάγνωστο, για την ακρίβεια σχεδόν καθόλου...) ψήφισμα που κατέθεσε το σχήμα ΑΝ.Α.Φ.Η. στο ΔΣ του συλλόγου της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ, και δίπλα από τη θολή φωτογραφία του ψηφίσματος, ένα χαρτί όπου υποδείκνυαν το κομμάτι του ψηφίσματος που κατά τη γνώμη τους συμπύκνωνε το απαισιότατο πολιτικό περιεχόμενο που περιέγραφε το άρθρο του Ριζοσπάστη: "Αποφασίζουμε τη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα" (ε όχι!) ( σσ: μα πριν λέγαν ότι ήταν συγκέντρωση στήριξης της κυβέρνησης, τώρα έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το γράφουν κι οι ίδιοι; Μαλακία, γιατι αναιρούν από μόνοι τους το ψέμμα τους. ) Μάλλον ούτε οι ίδιοι δε μπορούσαν να διαβάσουν τι έλεγε στ'αλήθεια το θολωμένο ψήφισμα που τοιχοκόλλησαν (και όχι τι τους έλεγε η καθοδήγα ότι έλεγε), αν και μπορεί εύκολα κανείς να το βρει και να το διαβάσει στο site του σχήματος.

Ας το παραθέσουμε κι εδώ λοιπόν, για να φανεί το περιεχόμενο του ψηφίσματος (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να την δείτε ολόκληρη )


Στην πολιτικη περίοδο που διανύουμε είναι αναγκαία μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση που θα αναδεικνύει ότι ο μόνος δρόμος υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων είναι η ανατροπή της αστικής πολιτικής, των επιτελείων και των μηχανισμών της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, χρέος, εργασιακός μεσαίωνας...... α! ξεχάσαμε και την ΕΚΤ, μη μας πουν και τραπεζίτες σε επόμενο άρθρο του Σ.Σ. στον Ριζοσπάστη...). Αυτή την πολιτική κατεύθυνση προωθεί το ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ στο φοιτητικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Θα προτιμούσαμε λοιπόν, οι συνάδελφοι της ΚΝΕ να συνέβαλλαν σε μια κατεύθυνση συγκρότησης ενός τέτοιου μαχητικού μπλοκ αντιπολίτευσης, παρά να αναπαράγουν τη λογική του ενδοαριστερού εμφυλίου και της κομματικής θωράκισης., μια λογική πολύ κατώτερη των απαιτήσεων της εποχής.

ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ

* : το προηγούμενο part αυτού του σήριαλ μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΥΓ1: Όποιος/α ενδιαφέρεται, περί ΣΥΡΙΖΑ/διαπραγματεύσεων/τρόικας/χρέους, μπορεί να διαβάσει και το κείμενο του ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για τις εκλογές της 25ης Γενάρη, το οποίο βρίσκεται εδώ.

ΥΓ2: Αρ.αγ.ε. τυχαία η ΚΝΕ παραβλέπει το γεγονός ότι αυτή ακριβώς η πολιτική θέση των σχημάτων της ΕΑΑΚ τα έφερε σε αντιπαράθεση με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές, μιας και η τελευταία επέκρινε αυτή την πολιτική λογική ως αντικυβερνητική;