Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλαλητηριο Κυριακη 30 Σεπτεμβρη και ώρα 5.00 το απόγευμα στην πλατεια Αριστοτελους



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  -  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και ώρα 5.00 το απόγευμα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματίων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και νέους που συμμετείχαν στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη  αλλά και στις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
 Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα: Τα μέτρα που ετοιμάζει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν περνούν! Το μαζικό κίνημα μπορεί να ανατρέψει το νέο άγριο αντεργατικό πακέτο, με πανεργατικούς παλλαϊκούς αγώνες.
Η μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη σκορπά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση του κεφαλαίου. Ο λαός μπορεί να πάρει ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται και από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου οδήγησαν και στην απόσυρση μέτρων από την κυβέρνηση της Λισαβόνας.
Η πετυχημένη απεργία  ήρθε ακόμα να διαψεύσει απόψεις που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για νέες κινητοποιήσεις. Αντίθετα ανέδειξε ότι η βούληση των εργαζομένων βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά από τις διαθέσεις της ηγετικής ομάδας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 Άμεσο ζητούμενο είναι η κλιμάκωση του αγώνα. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούν νέες αποφασιστικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις, που θα μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα και θα την αναγκάσουν να μην τα φέρει καν προς ψήφιση στη Βουλή. Είναι προφανές ότι αυτό το καθήκον δεν μπορεί να εκπληρωθεί από τις σημερινές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και εναπόκειται στους εργαζόμενους να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν.
Οι αγωνιστικές ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία, οφείλουν άμεσα να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου ανατροπής και σε συντονισμένους πολύμορφους, ανυποχώρητους αγώνες, που θα δίνουν τη δυνατότητα σε όλο και πλατύτερα στρώματα των εργαζομένων και του λαού, να εντάσσονται σε αυτόν, με την προοπτική να αγωνιστούμε όχι συμβολικά, αλλά αποφασιστικά και με φιλοδοξία νίκης, για να μην περάσουν τα μέτρα, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση μαζί με τους νόμους της από τη λαϊκή οργή.
Σε αυτή την προοπτική της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματίων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης καλεί σωματεία, επιτροπές κατοίκων, εργαζόμενους, ανέργους, την νεολαία, τους συνταξιούχους  και κάθε πολίτη που θέλει να αντισταθεί στην νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων σε ένα παλλαϊκό  συλλαλητήριο την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και ώρα 5.00 το απόγευμα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ,  ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ,  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ


Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης