Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΝΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Α.Α.Κ. για το μπλοκάρισμα των Συμβουλίων Διοίκησης και την εισαγγελική παρέμβαση της 17ης Φλεβάρη

Η σημερινή (17|2|12) μεγαλειώδης συγκέντρωση των συλλόγων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, εργαζομένων και διδασκόντων του ΑΠΘ διασφάλισε το μπλοκάρισμα και την ματαίωση των εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος με τις παρεμβάσεις του εισαγγελέα και συγκεκριμένων καθηγητών στο ΑΠΘ με στόχο τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των συλλογικών κινητοποιήσεων. Η κοινωνική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας έστησε στιβαρά αναχώματα έναντι της οικτρής μειοψηφίας των 24 υποψηφίων για τα Συμβούλια Διοίκησης. Είναι τόσο κοινωνικά απονομιμοποιημένοι όσο και η συγκυβέρνησή τους!  

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, μέχρι την οριστική απόσυρση του νόμου-έκτρωμα 4009/11. Το φοιτητικό κίνημα μαζί με τους εργαζομένους θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου  Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για την υπεράσπιση των λαϊκών κεκτημένων.

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου!

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

βίντεο από το μπλοκάρισμα της συνεδρίασης της εφορευτικής επιτροπής την 8|2