Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές Συλλόγου Φοιτητών Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων


Την Τρίτη 6η Δεκέμβρη, ημέρα κινητοποίησης για την συμπλήρωση 3 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών  μαζικοποίησαν τις απανταχού  διαδηλώσεις. Με τη συγκρότηση της  Κυβέρνησης «Εθνικής σωτηρίας» ΠΑΣΟΚ  ΝΔ και ΛΑΟΣ, υπό τις επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ, συνεχίζεται η επίθεση στις κατακτήσεις δεκαετιών σε εργασία, κοινωνικές παροχές και δημοκρατικά δικαιώματα.  Σε αυτή την επίθεση λαός και νεολαία απάντησε με τις  καταλήψεις, τις κλαδικές κινητοποιήσεις και τις Απεργίες όλου του προηγούμενου διαστήματος. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετείται και η φετινή 6η Δεκέμβρη, διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή και την πολιτική της Συγκυβέρνησης -  ΕΕ – ΔΝΤ, αναδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτή η πολιτική δε χαίρει καμίας κοινωνικής νομιμοποίησης, είναι ανεπιθύμητη και σπέρνει τη μαζική οργή. Οι φωνές των όσων αντιστέκονται γίνεται πιο ηχηρή από ποτέ και η δράση τους για την ανατροπή κλιμακώνεται.
Σε μια τέτοια συγκυρία,  και ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σύμμαχο για την υπεράσπιση της πολιτικής της, επιλέγει να χτυπήσει τις διαδηλώσεις προκειμένου να τρομοκρατήσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας αλλά και για να αποτρέψει τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων.
Στη Θεσσαλονίκη, η στάση της Αστυνομίας ήταν απροκάλυπτα επιθετική. Η πρόθεσή της να διαλύσει την πορεία φάνηκε από την αρχή της κινητοποίησης, με έντονη την παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ, σχηματίζοντας ασφυκτικό κλοιό σε όλο το μήκος της πορείας. Στο ύψος της Αγ. Δημητρίου το μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων χτυπήθηκε εντελώς απρόκλητα και αναίτια από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Η Αστυνομία επιχείρησε βίαια να διαλύσει την πορεία, σπάζοντας την σε δύο μέρη και στοχοποιώντας το μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων. Με ρίψη χημικών  και εκτεταμένη χρήση των γκλοπ επιτέθηκε σε φοιτητές, που υπερασπίζοντας τις αποφάσεις των Φοιτητικών τους Συλλόγων, προσπαθούσαν να περιφρουρήσουν την πορεία.  Τα ΜΑΤ άρχισαν να κυνηγούν στα τυφλά διαδηλωτές με σκοπό τη σύλληψή τους, με αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να μεταφερθούν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία.
Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού αυτού, ακινητοποίησαν συμφοιτητές( Γ.Κ., φοιτητής του τμήματος Χημείας ΑΠΘ και Δ.Κ., φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ) και συναγωνιστές μας οι οποίοι  προσπάθησαν να περιφρουρήσουν την πορεία, τους ξυλοκόπησαν και ύστερα τους προσήγαγαν στη Γ.Α.Δ.Θ. απ’ όπου και μας ανακοινώθηκαν μετά από ώρες οι κατηγορίες της σύλληψής τους.
           

·         Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους 7 διωκόμενους συμφοιτητές και συναγωνιστές μας
·         Οι δίκαιοι αγώνες του λαού και της νεολαίας δεν καταστέλλονται, δεν ποινικοποιούνται
·         Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες