Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (17/11/2008)

35 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ενώ το νόημα του μένει πιο επίκερο παρά ποτέ, τη στιγμή που οι φοιτητικοί σύλλογοι υλοποιούσαν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική, δέχτηκαν φασιστική-τραμπούκικη επίθεση απο τη νεολαία της ΝΔ (ΟΝΝΕΔ) και την κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Επίθεση με παρακρατικές μεθόδους (κράνη, καδρόνια, γκλομπ, πέτρες, κροτίδες), αλλά και στρατιωτικό σχέιδο επίθεσης απο δύο πλευρές στους φοιτητικούς συλλόγους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μελών φοιτητικών συλλόγων.

Στόχος ήταν η τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος, το χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων που σε αυτές μειοψήφισαν και η ανάδειξη των επιθετικών διαθέσεων της κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Απέναντι σε αυτές τις φασιστικές επιθέσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι απάντησαν προασπίζοντας οι ίδιοι το άσυλο ως ένα χώρο που δε χωρούν φασιστικές πρακτικές και έδωσαν ένα σαφές μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φυσικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Γεωπονίας, Πολιτικών Επιστημών, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Μουσικού, ΠΑ.ΜΑΚ.